x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Studiu: şi cola light poate provoca diabet! Coca Cola şi Pepsi Cola refuză să comenteze subiectul

Studiu: şi cola light poate provoca diabet! Coca Cola şi Pepsi Cola refuză să comenteze subiectul

de Robert Veress    |    17 Feb 2012   •   10:17
Studiu: şi cola light poate provoca diabet! Coca Cola şi Pepsi Cola refuză să comenteze subiectul

La sfarsitul lunii trecute, Yahoo.news a publicat rezultatele unui amplu studiu realizat de cercetatori danezi si care ridica serioase noi semne de intrebare referitoare la 'dieta' cu bauturi racoritoare cu si fara zahar.

Un grup de voluntari a fost impartit in patru echipe, fiecare dintre acestea avand misiunea de a consuma acelasi tip de lichid, vreme de 6 luni, informeaza Yahoo.news.

Cele patru tipuri de lichide au fost: 1. bautura racoritoare carbogazoasa cu zahar; 2. lapte continand acelasi numar de calorii ca si bauturile racoritoare carbogazoase cu zahar; 3. cola light; 4. apa.

Dupa cele 6 luni, masa totala de grasime corporala a ramas aceeasi in toate cele patru echipe, dar consumatorii din echipa 1 au acumulat, cu preponderenta, grasimi periculoase, precum cele din ficat si tesutul osos. De asemenea, colesterolul din organism a crescut cu 11 procente in cazul consumatorilor de bauturi racoritoare carbogazoase cu zahar.

Asta, insa, nu este tot. Studiul a aratat ca oamenii care consuma cola light se expun la un risc crescut fata de cei care consuma apa sau lapte pentru a se imbolnavi de diabet. In plus, colorantii si indulcitorii din cola light sunt responsabili de hiperactivitate si de distrugere a celulelor nervoase.

Specialistii mai avertizeaza ca multe dintre marcile populare de bauturi racoritoare carbogazoase cu zahar contin o bromura foarte toxica, care provoaca leziuni ale pielii, pierderi de memorie si alte tulburari.

Nu am publicat rezultatele studiului imediat, ci am vrut sa aflam punctul de vedere al producatorilor acestor bauturi. Ne-am adresat, in scris, companiilor Coca Cola si Pepsi Cola.

La 17 zile de la solicitarea noastra nu am primit niciun raspuns.

×