x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Susținătorii plantari - 5 motive ca să apelezi la ei

Susținătorii plantari - 5 motive ca să apelezi la ei

02 Iun 2020   •   10:53
Susținătorii plantari - 5 motive ca să apelezi la ei

Majoritatea persoanelor consideră că nu are nevoie de susținători plantari, deoarece aceștia sunt destinați doar celor cu probleme ortopedice.

O afirmație total eronată, deoarece folosirea plantarilor a devenit utilă atât pentru adulții activi, cât și pentru copii sau bunici.

Pentru a susține această idee, vă redăm în cele ce urmează cinci motive pentru care ar trebui să vă analizați picioarele cu rigurozitate și să decideți să le protejați pentru a vă bucura de libertatea mișcării! Interlocutor este dna Corina Hinkov, specialist Podiometrie.

Susținători plantari – motivul #1 Rețeta echilibrului și a armoniei
„Susținătorii plantari, împreună cu încălțămintea, creează o armonie, iar structura piciorului este obligată să urmeze o postură corecta și stabilă”, spune Corina Hinkov. „Așa cum nu există două persoane cu amprente identice, la fel nu există nici două persoane cu picioare identice. Din acest motiv este important ca piciorului să i se potriveasca perfect încălțămintea. Pentru că pantofii cumpărați din majoritatea magazinelor nu sunt personalizați, este recomandat să purtam plantari pentru o mai bună adaptare a mersului”.

Vezi și

Imprimanta pentru pielea care te scapă de anii în plus

Beneficiile măslinelor pentru sănătate

Ceaiul consumat în exces poate avea efecte negative asupra sănătății

Susținători plantari – motivul #2 – Distribuirea corectă a presiunii biomecanice

„Susținătorii plantari în viața persoanelor active sunt garanția că picioarele se vor bucura de libertatea mișcării dar… nu se vor mișca în încălțăminte, prevenind astfel eventuale accidentări”, spune podiatrul Corina Hinkov. Plantarii distribuie corect presiunea din timpul mersului pe întreaga suprafață a tălpii, astfel încât… „pasul nu va ezita niciodată”.

Susținători plantari – motivul #3 –

Citește mai departe AICI

×