Iata "tehnologia" exercitiului recomandata de Adrian Florea, presedinte si director general al Fundatiei Romane Qitaky: "Priviti intr-un punct fix, situat in fata, la inaltimea ochilor, de preferinta o planta verde cu frunze si flori. Duceti mana dreapta la inima si incercati sa-i reglati mental ritmul, calmandu-l.
FLORIN CONDURATEANU - Pulsul medicinei
Retineti in memorie acest ritm si reasezati mana pe genunchiul drept, se atinge astfel starea de liniste interioara si limpezime a mentalului. Inchideti incet-incet ochii si imaginati-va soarele deasupra crestetului, revarsand lumina exclusiv asupra trupului dumneavoastra. Lumina este un simbol al energiei Universului in dinamism neincetat, invaluindu-va in lumina soarelui veti dobandi acest dinamism. Acum puteti trece la faza a doua, imaginati-va ca vedeti globul solar adapostind ca intr-un leagan un copil nou-nascut. Priviti cu candoare si duiosie aceasta scena, ea semnifica optimismul si perenitatea vietii, caci viata poate fi luata mereu de la inceput, stergand din urma tot ce e sumbru si distructiv".
Faza aceasta este rugaciunea pentru iertarea pacatelor, iertarea divina cere insa si o penitenta. Aici intervine parcurgerea rapida a drumului invers in viata si puterea de a identifica pacatele majore, puterea de a-ti recunoaste vina si de a cere iertare celor fata de care ai gresit. Incarcatura adusa de pacatele uitate poate crea probleme de sanatate sau de alta natura. A fi in stare sa ceri iertare celui caruia i-ai gresit si sa-i ierti pe cei ce ti-au gresit este un fel de curatenie generala facuta in karma ta, precum spune si rugaciunea "Tatal Nostru". Astfel te poti intoarce la starea de copil, plina de seninatate, optimism, candoare. E momentul sa treceti la faza a treia, acum este clipa sa radiati in jur lumina galben-aurie, sa radiati iubirea dumneavoastra pentru tot ce e viu, pentru tot ce este creatie divina.Citește pe Antena3.ro