x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Testări gratuite pentru astm

Testări gratuite pentru astm

13 Mai 2015   •   16:59
Testări gratuite pentru astm

Bucureştenii se pot testa gratuit pentru astm în weekend-ul 16-17 mai, în Parcul Tineretului, intrarea dinspre Bulevar¬dul Tineretului nr. 34, cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului.

Astmul este o boală cronică de plămâni, caracterizată prin probleme recurente de respi¬raţie şi prin simptome ca lipsa de aer, respiraţie şuierătoare, senzaţie de apăsare în piept şi tuse.

Afecţiunea se agravează în timp şi afectează oamenii în mod diferit, de aceea, e foarte important ca pacienţii să înveţe să prevină crizele.

„Astmul este o boală care poate fi ţinută sub control. Este important ca pacienţii să ştie că pot duce o viaţă normală dacă îşi iau tratamentul şi se feresc de factorii de risc”, spune Prof . Dr. Florin Mihălţan, Preşedintele Societăţii Române de Pneumo¬logie.

Spirometria este testul care măsoară capacitatea pulmonară. Tot ce au de făcut pacienţii este să sufle într-un tub de cauciuc ataşat unui computer.

Rezultatul este imprimat imediat şi medicul dă rezul tatul pe l oc. În România există aproximativ un million de bolnavi de astm.
 

×
Subiecte în articol: astm