x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei TOP - Om sanatos, om fericit

TOP - Om sanatos, om fericit

de Steluta Indrei    |    03 Dec 2006   •   00:00
TOP - Om sanatos, om fericit

Danemarca are cel mai inalt standard de viata. Sanatatea, resursele financiare si accesul la educatie. Sunt cele trei criterii pe baza carora a fost stabilit un clasament al celor mai fericite tari din lume. Danemarca e pe primul loc.

Danemarca are cel mai inalt standard de viata. Sanatatea, resursele financiare si accesul la educatie. Sunt cele trei criterii pe baza carora a fost stabilit un clasament al celor mai fericite tari din lume. Danemarca e pe primul loc.

Unde traiesc cei mai fericiti oameni din lume? In Elvetia? Luxemburg? Sau Statele Unite? Raspunsul este in Danemarca. Aceasta este concluzia sociologilor si psihologilor de la Universitatea din Leicester (Anglia), care au utilizat informatii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si UNESCO pentru a alcatui topul celor mai fericite tari din lume. Rezultatul: Danemarca este pe primul loc, urmata de Elvetia, Austria, Islanda si Bahamas.

CLASAMENT. Pe locuri fruntase se afla tarile nordice (Suedia, Norvegia, Finlanda, Olanda), dar si Luxemburg si Belgia. Statele Unite ale Americii ocupa pozitia a 23-a, Germania se afla pe locul 35, Marea Britanie - pe 41, iar Franta - pe locul 62. Codasele clasamentului sunt Zimbabwe (177) si Burundi (178). Autorii au mai facut o constatare alarmanta: tarile cele mai populate se numara printre cele mai nefericite (China ocupa locul 82, India 125, Rusia 167).

Cercetatorii englezi au analizat date colectate de la 80.000 de persoane. Ei au asociat fericirea cu trei indicatori care alcatuiesc standardul de viata: starea de sanatate a populatiei, resursele financiare si accesul la educatie.
Adevarat sau fals

Unghiile trebuie pilite intr-o singura directie? Adevarat. Unghiile sunt alcatuite din cateva straturi cornoase. Pentru a nu le distruge marginile si pentru a preveni exfolierea, unghiile trebuie pilite intr-o singura directie. Scurtarea unghiilor prin pilire se face o data pe saptamana.

Pilulele contraceptive protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala? Fals. Anticonceptionalele pot doar sa regleze menstruatia, contribuie la disparitia acneei si a pilozitatii excesive. In nici un caz insa, contraceptivele nu ne protejeaza de bolile cu transmitere sexuala.

Putem sa dam miere copiilor mai mici de 2 ani? Fals. Mierea poate contine sporii unor bacterii, care pot fi periculosi pentru copiii mici. Sistemul digestiv al adultilor poate neutraliza aceste bacterii, pe cand sistemul digestiv al copiilor nu poate face acest lucru. Dupa varsta de 2 ani, mierea este foarte benefica in dieta copilului, deoarece stimuleaza cresterea si contribuie la asimilarea calciului.

Injectiile cu botox sunt dureroase? Fals. Injectiile cu botox nu sunt dureroase. Nici intepatura, nici preparatul nu provoaca neplaceri nici in timpul procedurii, nici dupa aceea. Inainte de procedura, medicul aplica pe fata pacientului o crema usor anestezianta sau pune in zona intepaturii o bucata de gheata. Majoritatea celor care apeleaza la injectiile cu toxina bo-tulinica spun ca durerea este asemanatoare intepaturii unui tantar. (Georgeta Licsandru)
×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă