x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Totul despre păduchi. Sfaturi ca să scapi de paraziți

Totul despre păduchi. Sfaturi ca să scapi de paraziți

28 Feb 2019   •   09:05
Totul despre păduchi. Sfaturi ca să scapi de paraziți

Când ai devenit părinte, probabil că nu ți-ai imaginat niciodată că vânezi păduchi în părul copilului tău. Dar asta e ceea ce voi (sau cineva) va trebui să faceți dacă bănuiți că copilul dvs. este infestat.

Păduchii de cap sunt insecte parazite mici, fără aripi, care trăiesc printre firele de păr umane și se hrănesc cu cantități mici de sânge trase din scalp.

Paduchii sunt o problemă foarte frecventă, în special pentru copii. Sunt contagioși, enervanți și uneori este greu de scăpat de ei. Dar, nu sunt periculoași. Ei nu răspândesc boala, deși mușcăturile lor pot provoca mâncărimea și iritarea scalpului unui copil, iar zgârierea poate duce la infecții.

Cel mai bine este să tratați păduchii de cap imediat ce sunt găsiți, deoarece se pot răspândi ușor de la o persoană la alta. (PM)

Greu de imaginat ca in plin secol XXI cineva se mai poate confrunta cu aceasta problema parazitara, insa multi parinti au avut deja necazuri cu paduchii. Pe langa bolile colectivitatii, si paduchii le dau dureri de cap. Iata ce ar trebui sa stiti despre paduchi, dar si cateva sfaturi ca sa scapati de acesti paraziti.

...................

Citește mai departe despre păduchi și tratamentul lor

Foto: Pixabay

×