x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Semințele care, cu puterea lor curativă, vindecă sau ameliorează 9 boli grave, între care diabetul, cataracta, cancerul

Semințele care, cu puterea lor curativă, vindecă sau ameliorează 9 boli grave, între care diabetul, cataracta, cancerul

06 Mar 2019   •   00:03
Semințele care, cu puterea lor curativă, vindecă sau ameliorează 9 boli grave, între care diabetul, cataracta, cancerul

O cană din acest tip de semințe, nedecorticate și neprăjite, conțin mai mult calciu decât o cană de lapte. Multe tratamente naturiste folosesc aceste tămpduitoare ca element de bază în tratarea și prevenirea multor boli.

Aceste semințe plăcute la gust conțin mai multe proteine decât carnea. Datorită acestor proprietăți nutritive, ele sunt cosiderate un medicament natural, ocupând un loc de frunte în cele mai eficiente tratamente naturiste.

Istoria lor ca medicament începe cu 3 600 de ani în urmă, în timpurile Egiptului antic, listat în papirusurile vremii ca un medicament favorit. De asemenea, femeile din străvechiul Babilon foloseau un amestec de miere și semințe de de axcest tip pentru a prelungi tinerețea și frumusețea, iar soldații romani mâncau amestecul pentru forță și energie.

Planta este din familia Pedaliaceae, cu flori de culoare albă, cu nuanțe de albastru ce se cultivă în India, Birmania și China, în Grecia și sudul Italiei.

Compoziția acestor semințe cu importanță terapeutică este de 5% apă, 50% grăsimi, 25% carbohidrați și restul de 20% de proteine. Printre mineralele prezente în aceste semințe enumerăm: calciu, fosfor, zinc, seleniu, potasiu, cupru și magneziu și vitaminele: B (B1, B2, B3, B5, B6),vitamina A, vitamina E, zinc, mangan, cupru și triptofan.

Semințele respective conțin acid oleic și acid linoleic (omega 3), doi compuși cu proprietăți de protecție a inimii și a sistemului cardiovascular.

Semințele despre cae vorbim acționează benefic în prevenirea și tratarea multor afecțiuni, printre care:

1. Bolile de inimă
Datorită conținutului ridicat de grăsimi mononesaturate, ele scad nivelul de colesterol rău LDL și îți curață vasele de sânge de sedimentele grase. Astfel, inima ta va fi protejată de boli precum ateroscleroza, iar circulația sângelui va fi îmbunatățită. Semințele acestea  reglează tensiunea arterială, care la rândul ei poate provoca diverse boli cardiovasculare complicate.

2. Previn cancerul

........................

Află numele acestor seminte și în ce circumstanțe și cum le poți folosi în TRATAMENTUL A NOUĂ BOLI GRAVE

×