x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Tratamentele hormonale te îngrașă? Detalii

Tratamentele hormonale te îngrașă? Detalii

30 Sep 2020   •   08:52
Tratamentele hormonale te îngrașă? Detalii

Hormonii, mesagerii chimici produși de celulele endocrine, reglează multe funcții în corpul nostru. Această mașinărie complexă uneori trebuie susținută de terapia hormonală.

Cu toate acestea, aceste medicamente trezesc multe temeri la pacienți. Una dintre cele mai frecvente este creșterea în greutate. Dar chiar se pun kilogramele din acest motiv?

Pilula contraceptivă și creșterea în greutate: depinde de femei

Există două tipuri de pilule contraceptive. În primul rând, există pastile numai cu progestativ. Acestea conțin doar progesteron. Puteți utiliza și pastile combinate care combină cei doi hormoni sexuali feminini: estrogen și progestogen.

Pentru ambii hormoni, aceste contraceptive sunt supuse aceluiași avertisment public general: pilula te îngrașă.

„Dacă te uiți la toate studiile științifice privind pilulele combinate și creșterea în greutate, nu există o creștere medie în greutate. Dar asta este doar o medie. Un grup restrâns de femei are tendința de a crește în greutate, totuși”, spune dr. Emmanuelle Lecornet-Sokol, endocrinolog și diabetolog.

Prima cauză a acestor kilograme în plus este simplă: aceste pastile cresc pofta de mâncare. „Într-un mod oarecum subtil, femeile care folosesc acest tip de contracepție încep să mănânce puțin mai mult, fără a-și da seama neapărat. Ceea ce le determină să se îngrașe ”.

Cealaltă explicație este situațională. Practicianul explică: „uneori începem să luăm pilula pentru că avem un partener obișnuit. Aceasta este însoțită de o schimbare de viață. De exemplu, părăsim casa părintească pentru a ne stabili împreună cu partenerul nostru. Acești factori de schimbare poate duce la mai multă mâncare”. Prin urmare, este probabil ca femeile să asocieze creșterea în greutate cu tratamentul lor și nu cu stilul lor de viață.

Femeilor care încep tratamentul cu pilula combinată li se recomandă să ..................

Citește mai departe AICI

×