x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Trei frati patati calmeaza alergia

Trei frati patati calmeaza alergia

18 Mai 2004   •   00:00

Trei frati patati, viorea, pansea salbatica, catifelute, toporasi etc. sunt denumiri pentru o planta anuala, de vreo 40 centimetri inaltime, foarte cunoscuta pe la noi. In latina i se spune vuiola tricolor.

Dr. STEFAN MANEA

Cercetarile de ultima ora ale plantei au elucidat substratul chimic al proprietatilor ei miraculoase, evidentiind clase de compusi valorosi. In complexul fitochimic al acestui ceai sunt prezente saponozide triterpenic, ulei volatil, carotenoide etc.

ANTIINFLAMATOR. Trei frati patati are efecte multiple: diuretic, depurativ, antiinflamator, anitalergic, de protectie a mucoaselor tractului gastro-intestinal si respirator.

Indicatiile terapeutice ale curei cu trei frati patati sunt diverse: afectiuni digestive (gastro-duodenite, esofagite, ulcere digestive), tuse uscata, astm bronsic, tahicardie, edeme, afectiuni alergice ale pielii, dermatoze. In medicina casnica, aceasta planta se utilizeaza in special sub forma de infuzie. Prin tehnologii moderne se obtin extracte si tincturi preparate in regim industrial, rezultatele terapeutice fiind deosebite.

„Planta care usureaza inima"

Trei frati patati, viorea, pansea salbatica, catifelute, toporasi etc. sunt denumiri pentru o panta anuala, de vreo 40 centimetri inaltime, foarte cunocuta pe la noi. In latina i se spune vuiola tricolor. Aceasta planta este cunoscuta in medicina populara a multor popoare din vremuri stravechi pentru proprietatile depurative, dupa o alimentatie unilaterala si hipercalorica din timpul iernii. O cura de toporasi amelioreaza multe afectiuni intretinute de un metabolism dezechilibrat, cu acumulare de rezidii metabolice. In Anglia, medicina populara o recomanda pentru tahicardii pe fond psihic, denumind-o „planta care usureaza inima". In Germania Evului Mediu era cunoscuta pentru tratamentul epilepsiei la copii.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă