x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info - 2 octombrie 2004

VIATA SANATOASA/Info - 2 octombrie 2004

02 Oct 2004   •   00:00
PATRU PUNCTE G. Femeile au patru puncte G, si nu unul, asa cum se credea, se arata in cartea "The naked woman", aparuta in Marea Britanie. Autorul cartii, biologul Desmond Morris, afirma ca exista mai mult de o singura zona hipersensibila in partea superioara a vaginului. El a numit zonele nou- descoperite punctul U, punctul C si punctul A. Aceste puncte pot schimba radical viata sexuala a unei femei. Punctul G a fost descoperit in anii ’50 de medicul german Ernest Grafenberg.

BACTERIE. Originea maladiei Crohn ramane in continuare neclara, dar de cativa ani o bacterie denumita Mycobacterium avium subspecies paratuberculosis este suspectata a provoca aceasta boala. Maladia Crohn este destul de frecventa si se caracterizeaza prin inflamarea intestinului subtire la una dintre extremitati. Boala se manifesta prin diaree, dureri abdominale si uneori pierdere in greutate. In general, este insotita de oboseala, febra si alte dureri. Bacteria in cauza a fost identificata la Universitatea din Florida, de dr. Saleh Naser, cercetarile sale deschizand perspective importante pentru confirmarea originii maladiei Crohn.

SARCINI EXTRAUTERINE. Din cauza tabagismului si infectiilor cu transmitere sexuala, sarcinile extrauterine sunt din ce in ce mai frecvente. Statisticile arata ca se inregistreaza doua sarcini extrauterine la 100 de nasteri. Se disting doua tipuri de sarcini extrauterine: cele care apar la femeile la care metodele de contraceptie au dat gres si cele care apar la femeile care nu utilizeaza nici o metoda de contraceptie.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă