x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 10 ceaiuri cu care să îți începi ziua!

10 ceaiuri cu care să îți începi ziua!

11 Oct 2022   •   06:20
10 ceaiuri cu care să îți începi ziua!
Sursa foto: Hepta

Diminețile răcoroase de toamnă se potrivesc perfect cu o ceașcă fierbinte și aromată de ceai. Dar alegerea celor mai bune ceaiuri de băut dimineața poate fi o chestiune foarte personală. Trebuie să țineți cont de gust, dietă și alte preferințe.

Cele mai bune ceaiuri de băut dimineața? Opțiunea tradițională este ceaiul negru. Dar poate fi și ceai verde, alb sau Oolong. Matcha, Earl Grey, Pu-Erh, Yerba mate sau Kombucha. Ceaiurile cu lapte, Masala Chai, Rooibos sau o selecție de ceaiuri din plante.

Teahow.com ne prezintă un ghid care să ne ajute să alegem ceaiul potrivit pentru o dimineață perfectă:

1. Ceai verde

Să bei ceai verde dimineața este o idee bună. Are cea mai puțină cofeină și este un ceai destul de ușor. Cantitatea de cofeină și L-teanină din ceai ajută la creșterea vigilenței și a atenției. În afară de asta, acest ceai, așa cum știu mulți, ajută la arderea grăsimilor și, prin urmare, consumul lui dimineața poate ajuta la arderea grăsimilor pe tot parcursul zilei.

Este o opțiune excelentă pentru persoanele care nu doresc prea multă cofeină la începutul zilei.

2. Ceai Oolong

Ceaiul Oolong are aproximativ aceeași cantitate de cofeină ca și ceaiul verde. Deci, din nou, este o alegere bună pentru cei care nu își doresc să se încarce cu cofeină. Ceaiul Oolong poate fi o băutură excelentă pentru a-ți începe rutina de dimineață, deoarece ajută la creșterea metabolismului. Sprijină pierderea în greutate, ușurează digestia, scade colesterolul și ajută la stabilizarea nivelului de glucoză pe parcursul zilei.

3. Ceai alb

Ceaiul alb va avea mai multă sau mai puțină cofeină decât ceaiul verde, în funcție de calitatea acestuia. Deși mulți cred că ceaiul alb are mai puțină cofeină, nu este întotdeauna adevărat. Ceaiul alb este o opțiune excelentă dacă doriți ca băutura dvs. de dimineață să aibă o dulceață naturală, note florale sau fructate. De asemenea, ceaiul alb dimineața poate avea un efect benefic asupra stării de spirit, a performanței și a sănătății generale a creierului.

4. Ceai matcha

Matcha (ceaiul verde cu pudră de ceai) poate fi o alternativă la cafeaua de dimineață... și cu siguranță nu vă va dezamăgi.

Are cel mai ridicat conținut de cofeină din toate soiurile de ceai, alături de ceaiul negru, deoarece este sub formă de pulbere fină. Dacă îl beți dimineața, vă ajută metabolismul și arderea grăsimilor pe tot parcursul zilei.

Dacă sunteți o persoană care optează pentru ceai verde dimineața pentru a pierde în greutate, atunci ceaiul verde Matcha sub formă de pudră vă poate ajuta să ardeți grăsimile cu o rată de patru ori mai mare decât media. Ceaiul cu pudră de ceai verde Matcha induce, de asemenea, calm, relaxare și bunăstare mentală, ceea ce oferă un început bun pentru o zi plină de stres care urmează.

5. Ceai negru

Este cu siguranță una dintre cele mai bune alternative pentru a vă înlocui cafeaua de dimineață! În afară de conținutul ridicat de cofeină, mulți consideră că ceaiul negru are o aromă similară cu cafeaua. În forma sa brută, frunzele de ceai pot avea mai multă cofeină decât boabele de cafea, dar atunci când sunt preparate cu apă fierbinte, 1 cană (237 ml) de cafea preparată conține, în general, mai multă cofeină decât o ceașcă de ceai.

Ceaiul negru conține și numeroasele vitamine și minerale.

6. Earl Grey

Earl Grey este în mod tradițional un ceai negru aromat cu coajă de bergamotă sau ulei de bergamotă. Cu aceeași cantitate sau puțin mai mică de cofeină decât ceaiul negru. Beneficiul Earl Grey față de un ceai negru clasic dimineața este că uleiul de bergamotă ajută la creșterea imunității și a energiei. Alături de proprietățile citrice ale uleiului de bergamotă, ajută la digestie pe tot parcursul zilei. Iar dacă ești genul de persoană care se confruntă cu anxietatea dimineață, atunci ceaiul Earl Grey este cel potrivit pentru tine.

7. Ceai Pu-Erh

Pu-Erh este un ceai fermentat și are un conținut scăzut de cofeină. În ciuda conținutului scăzut de cofeină, acest ceai este extrem de energizant dimineața. Dacă te trezești înfrigurat într-o dimineață rece de toamnă sau dacă ești răcit, o ceașcă fierbinte de ceai Pu-Erh te poate ajuta să te încălzești și să scapi de frisoane.

8. Ceai de yerba mate

Ceaiul de yerba mate are un nivel foarte ridicat de cofeina, deci poate fi la fel de energizant ca o ceașcă de cafea dimineața. Dar specialitatea ceaiului Yerba mate este conținutul de xantină cunoscută sub numele de Teobromină. Teobromina este un stimulent natural care se găsește și în ciocolată. Acest stimulent oferă energie de lungă durată pe tot parcursul zilei.

9. Kombucha

Kombucha este un ceai cu conținut scăzut de cofeină, care vă poate oferi un mic impuls de dimineață fără o doză mare de cofeină. Este un ceai fermentat și ușor dulce care ajută la echilibrarea bacteriilor intestinale și susține digestia pe tot parcursul zilei. Consumul de Kombucha dimineața pe stomacul gol vă poate oferi reale beneficii digestive.

10. Ceai Rooibos

Ceaiul Rooibos nu conține cofeină, are un conținut scăzut de taninuri, dar este bogat în minerale și antioxidanți. Această combinație de proprietăți îl face un ceai excelent de dimineață pentru a vă menține hidratat toată ziua. De asemenea, ajută la creșterea nivelului de antioxidanți.

×