x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 5 beneficii majore ale consumului de prune

5 beneficii majore ale consumului de prune

17 Aug 2016   •   17:49
5 beneficii majore ale consumului de prune

Acest fruct dulce dar sănătos este indicat pentru a ne satisface pofta de dulciuri şi ne potoleşte foamea.

Mai jos vă prezentăm cinci (5) beneficii ale consumului de prune

Ne protejează inima

O prună medie conţine 113 mg de potasiu, un mineral care ajută la controlul tesniunii arteriale mari şi reduce riscul de accident vascular. Pigmentul din prunele roşii (anthocyanins) ne protejează de caner prin eliminarea radicalilor liberi.

Menţin tractul digestiv sănătos

Prunele uscate îi ajută pe cei care au probleme de tranzit intastinal (o prună uscată conţine 1 gram de fibre). Le putem consuma ca atare sau cu iaurt şi cereale, după ce le-am lăsat peste noapte în apă călduţă să se înmoaie.


Scade zahărul din sânge

Prunele au un index glicemic scpzut ceea ce înseamnă că acestea ne ajută să ne controlăm zahărul din sânge şi reduce riscul de diabet de tip 2.

Îmbunătăţeşte sănătatea oaselor

Cercetătorii din Universităţile din Florida şi Oklahoma au testat densitatea osoasă a două grupe de femei în postmenopauză timp de 12 luni. Un grup a mâncat 100 g de prune celplt grup a mâncat 100 g de mere uscate. Amândouă grupurile au luat suplimente de calciu şi vitamina D.

Concluziile indică faptul că femeile care au mâncat prune aveau desitatea minerală mai ridicată în coloana vertebrală şi braţe.

Îmbunătăţeşte memoria

Ştiaţă că dacă mâncaţi 3-4 prune, (care sunt deosebit de bogate în antioxidanţi) vă ajutaţi organismul să neutralizeze radicalii liberi care vă afectează memoria?

×
Subiecte în articol: prune beneficii