x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 5 motive pentru a consuma mai multe sucuri de fructe

5 motive pentru a consuma mai multe sucuri de fructe

01 Noi 2015   •   12:40
5 motive pentru a consuma mai multe sucuri de fructe

Sucurile de fructe sunt o alternativă gustoasă și sănătoasă de a ne proteja împotriva agenților externi.

O dată cu venirea toamnei și scăderea bruscă a temperaturilor, organismul este mai vulnerabil și mai predispus la gripe și răceli. Pentru a evita medicamentele și efectele secundare ale acestora, specialiștii recomandă să adoptăm un stil de viață sănătos.

O dietă sănătoasă și echilibrată ne ajută să fim mai energici, mai activi și să prevenim dezvoltarea diverselor afecțiuni. Astfel, sucurile de fructe sunt esențiale pentru un organism puternic, iar medicii ne recomandă să le consumăm zilnic subliniind următoarele cinci motive:

1. Sunt nutritive
Capacitatea nutrițională a sucurilor de fructe le transformă într-un aliment ideal pentru toți membrii familiei. Combinate cu alte alimente sănătoase, acestea oferă aportul necesar de carbohidrați sănătoși.

2. Sunt hidratante
Cu un conținut ridicat de apă și de potasiu, dar sărace în sodiu, sucurile de fructe ne mențin hidratați și ne ajută să eliminăm toxinele, optimizând funcționarea organismului. Hidratarea zilnică poate fi asigurată de apă și de un pahar cu suc de fructe proaspăt.

3. Sunt energizante
Sucurile de fructe, grație conținutului ridicat de zaharuri naturale, accelerează procesul de recuperare fizică de după efort și diminuează senzația de oboseală.

4. Sunt fortifiante
Au un rol important în dezvoltarea și menținerea oaselor sănătoase.

5. Sunt antioxidante
Grație conținutului ridicat de antioxidanți sucurile de fructe previn bolile degenerative precum cancerul.

Potrivit gaceta.es, Organizația Mondială a Sănătății recomandă să consumăm cel puțin 400 de grame de fructe și legume distribuite în cinci porții. Un pahar de suc de fructe proaspăt stors ar putea constitui una din cele cinci porții.
 

×