x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 6 motive pentru care femeile ar trebui să ridice greutăţi

6 motive pentru care femeile ar trebui să ridice greutăţi

19 Iul 2017   •   16:51
6 motive pentru care femeile ar trebui să ridice greutăţi

Ridicatul de greutăţi aduce rezultate vizibile şi foarte satisfăcătoare. Antrenamentele cu greutăţi devin din ce în ce mai populare printre femei, însă multe încă se tem că vor căpătă un “corp bărbătesc”, în loc să obţin corpul la care visează.

Anternorul personal Tom Mans a discutat cu cei de la The Independent despre beneficiile pe care ridicatul greutăţilor le aduce:

1. Ridicatul greutăţilor este cheia pentru pierderea în greutate

“Când vine vorba de eliminat grăsimile, cel mai important lucru este să fii sigur că arzi mai multe calorii decât consumi zi de zi.”, a explicat Mans.

Prin antrenamentul cu greutăţi, construieşti masă musculară, iar muşchii reprezintă un ţest metabolic activ, unde carbohidraţii şi grăsimile sunt arse şi folosite ca energie. Cu cât ai mai mulţi muşchi, cu atât este mai ridicată masa metabolică, deci cu atât vei arde mai multe calorii pe zi.

2. Este mult mai eficient decât exerciţiile cardio

Mulţi oameni cred că dacă optezi pentru exerciţii cardio, slăbeşti, însă exerciţiile cardio, precum alergatul şi ciclismul, nu ajută la contrucţia muşchilor, a mai spus Mans.

În plus, în cazul antrenamentelor cu greutăţi există variante, deci nu te vei plictisi niciodată, aşa cum se întâmplă cu exerciţiile cardio.

3. Ridicatul greutăţilor nu te vor face mare şi voluminoasă

"Înţeleg perfect de ce femeile cred că ridicatul greutăţilor le va face voluminoase şi muşchiuloase”, a spus Mans, adăugând că te poate face voluminoasă, însă doar dacă faci un anumit tip de exerciţii, alături de o anumită dietă.

În plus, femeile sunt construite diferit faţă de bărbaţi, iar Mans susţine că nu vor devenii voluminoase tocmai datorită biologiei: “La maturitate, nivelul de testosteron la un bărbat este de şapte-opt ori mai mare decât la o femeie. Iar testosteronul este principalul hormon care construieşte muşchii.”

4. Are un impact pozitiv asupra densităţii oaselor

“Când oasele noastre sunt puse sub tensiune pentru perioade lungi de timp, acestea devin mai puternice şi cresc în densitate.”, a spus Mans.

Studiile au arătat că atât exerciţiile aerobice, cât şi antrenamentele de rezistenţă ne ajută să ne întărim abilitatea oaselor de a suporta greutatea, însă antrenamentele de rezistenţă sunt mai eficiente.

5. Îţi vor creşte puterea şi încrederea

De fiecare dată când vei face antrenamente cu greutăţi, vei deveni mai puternic, aşa că data viitoare vei fi putea să ridici mai mult, ceea ce este satisfăcător şi motivaţional în acelaşi timp.

6. Te face mult mai atletică

“Antrenamentele cu greutăţi te vor ajuta să îţi adaptezi corpul la forţele pe care le vei întâlni în timpul sportului şi în viaţa de zi cu zi.”

În plus, dacă nu ai acces la o sală de sport, e uşor să găseşti acasă obiecte de care te poţi folosi pentru a-ţi face antrenamentul.

×