x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Aliment controversat: 5 mituri despre ouă

Aliment controversat: 5 mituri despre ouă

05 Feb 2013   •   23:36
Aliment controversat: 5 mituri despre ouă

Hulite odinioară pentru că ar fi nesănătoase pentru inimă, ouăle şi-au recâştigat încet-încet reputaţia de aliment sănătos. Studii din ultimii ani relevă faptul că ouăle nu numai că sunt bune pentru muşchiul cardiac, dar ajută şi la pierderea kilogramelor în plus. însă, un studiu canadian, dat publicităţii recent afectează din nou reputaţia ouălor.

 
La studiul canadian, citat de Daily Mail, au participat 1200 de voluntari cu vârsta medie de 61 de ani şi s-a constatat că ouăle contribuie la crearea plăcii de aterom, o substanţă ceroasă care blochează circulaţia prin vasele sangvine, fiind asociată cu apariţia maladiilor cardiace. Cel mai predispuse erau persoanele care consumau cel puţin două ouă pe săptămână, gălbenuşul fiind, se pare, principalul vinovat.
 
Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro

×
Subiecte în articol: alimente controversate ouă mituri