x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Apilarnilul, aliatul neurastenicilor

Apilarnilul, aliatul neurastenicilor

14 Mar 2005   •   00:00

TERAPII ALTERNATIVE
Apilarnilul este in esenta un extract din larvele de trantori, la fel de pretentios la conditiile de prelucrare si pastrare ca si laptisorul de matca.
CAMELIA TANASA, inginer chimist, specializare in biotehnologie

Este motivul pentru care si el a intrat mult mai recent decat mierea si polenul in atentia medicilor si specialistilor din domeniu.

Depresii nervoase si anxietate

Apilarnilul are o compozitie deosebit de complexa: proteine (incluzand toti aminoacizii esentiali), glucide, lipide, saruri minerale si oligoelemente, vitamine si fitohormoni androgenici, care ii confera proprietati biostimulente asupra metabolismului general, cat si imunomodulatoare prin stimularea factorilor naturali de aparare a organismului.

Este indicat intr-o gama larga de afectiuni ca: astenii sexuale, incetinirea proceselor degenerative ale varstnicilor, subponderabilitate (stimuleaza cresterea in greutate), cresterea imunitatii (rezistenta la infectii), afectiuni hepatice, recuperarea neuropsihomotorie, corectarea sechelelor generate de malnutritie, depresii nervoase si stari de anxietate.

Dinamica sexuala

Atunci cand este utilizat pentru cresterea potentei sau alte tulburari de dinamica sexuala masculina, efecte mai rapide se obtin prin asocierea apilarnilului cu suplimente alimentare ce au in compozitie zinc, arginina si eventual substante ce ajuta circulatia sanguina la nivel pelvian atunci cand exista in paralel probleme de genul hemoroizilor sau al varicelor.

Apilarnilul este de asemenea unul dintre putinele remedii naturale pentru enurezisul nocturn la copii de varsta scolara, alaturi de uleiul de nuca. Pentru toate afectiunile mentionate se utilizeaza circa 10 g apilarnil, repartizate in doze zilnice de 0,8 - 1 g/zi, in tratamente de 10-15 zile.

Se poate utiliza de asemenea in neurastenii care se manifesta prin: fatigabilitate, tulburari de memorie si atentie, insomnii, depresie, scadere in greutate sau dereglarea ciclului menstrual.

Chisturi si fibroame

Acest produs al stupului s-a dovedit a fi eficient si in tratarea unor maladii specific feminine: chisturile ovariene si fibroamele uterine. In aceste cazuri insa, doza utilizata va fi de 30 g apilarnil, in decurs de 15 zile, deci circa 2 g/zi. Tratamentul va fi completat cu administrarea de ceaiuri de: coada- soricelului, traista-ciobanului, coada-calului, urzica vie, urzica moarta alba, cretisoara, macese, cu rol antiinflamator, antiseptic si de stimulare a circulatiei la acel nivel pentru grabirea resorbtiei. Rezultatele se obtin de regula dupa 2-3 serii de tratament a 15 zile, intrerupte in mod obligatoriu de pauze de 15 zile.

×