x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Atenție la alimente. Cine trebuie să evite consumul de fructe de mare în timpul verii

Atenție la alimente. Cine trebuie să evite consumul de fructe de mare în timpul verii

de Redacția Jurnalul    |    17 Iul 2023   •   14:30
Atenție la alimente. Cine trebuie să evite consumul de fructe de mare în timpul verii
Sursa foto: Hepta

În timpul perioadei de temperaturi ridicate trebuie să fim mult mai atenți la alimentele pe care le consumăm.

Persoanele care ar trebui să evite vara consumul de scoici, stridii sau sushi

Cel mai mult trebuie să acordăm atenție igienei, astfel că apa pe care o bem să provină din surse sigure, iar fructele și legumele crude trebuie bine spălate. 

Vara trebuie să avem grijă ce alimente consumăm. 

Medicul epidemiolog bulgar dr. Hristiana Baţelova a subliniat că igiena este foarte importantă. 

Fructele şi legumele care vor fi consumate crude trebuie spălate. De asemenea, trebuie să se ţină cont de sursa apei potabile.

"Este de dorit ca apa să fie din surse sigure. Este foarte important să nu bem apă din pârâuri şi râuri, pentru că acestea prezintă riscuri. Trebuie să avem grijă ce alimente consumăm şi de unde provin.

În general, alimentele care nu suferă un tratament termic temeinic prezintă un risc. Este bine să evităm crustaceele şi stridiile, sau sushi, care se prepară cu peşte crud, în special pentru copiii mici şi persoanele cu vârsta peste 65 de ani. Important să consumăm mereu aceste tipuri de produse din ferme specializate, pentru că altfel există riscul ca acestea să fie infectate", explică medicul epidemiolog bulgar Hristiana Baţelova, potrivit Rador, citat de dcnews.ro.

De asemenea, virusurile larg răspândite vara provoacă infecții intestinale care se manifestă prin diaree, vărsături, febră. 

"Există şi o creştere a temperaturii. Aportul de lichide este foarte important pentru a evita deshidratarea. Este necesar să solicitaţi sfatul medicului pentru a prescrie un tratament. Deshidratarea este extrem de riscantă atât pentru copiii mici, cât şi pentru adulţi. Este mai bine să căutaţi ajutor medical şi să nu recurgeţi la automedicaţie", a precizat aceasta. 

 

×
Subiecte în articol: scoici vară fructe mare stridii scoici sushi