x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Atenţie la copiii cu artrită juvenilă, afecţiune care provoacă deformări sever ale oaselor

Atenţie la copiii cu artrită juvenilă, afecţiune care provoacă deformări sever ale oaselor

de Magda Marincovici    |    24 Oct 2012   •   21:30
Atenţie la copiii cu artrită juvenilă, afecţiune care provoacă deformări sever ale oaselor

Bolile reumatice afectează nu numai adulţii, ci şi copiii, iar dacă tratamentul nu este cel adecvat aceştia vor deveni adulţii ce vor purta handicapul bolii din copilărie.

"Bolile reumatice întâlnite la adult se pot întâlni şi la copil cu particularităţi legate de vârstă, evoluţie şi tratament”, avertizează profesorul doctor Ruxandra Ionescu,  preşedintele Societăţii Române de Reumatologie, înainte de Congresul Naţional de Reumatologie (Bucureşti, 25-27 octombrie).
În cadrul acestui eveniment medical sunt inlcuse "simpozioane axate de data aceasta pe boli cu o prevalenţă mai mare în populaţie: poliartrită reumatoidă, spondilartritele, osteoporoză sau lupusul eritematos sistemic care după decenii beneficiază de medicamente.

Specialiştii vor aduce dovezi legate de eficienţa şi siguranţa agenţilor biologici ce au schimbat radical evoluţia şi prognosticul bolilor inflamatorii reumatice, experienţa românească în domeniu, atingerea obiectivelor propuse cu noii agenţi terapeutici”,  precizează prof. dr. Ruxandra Ionescu, şeful Departamentului de Medicină Internă şi Reumatologie al Spitalului "Sf. Maria" din Bucureşti.

Simpozioanele vor fi consacrate medicamentelor noi prescrise în tratatamentul bolilor reumatice, dar şi celor cu vechime, care îşi dovedesc în continuare eficienţa printr care antiinflamatoarele nonsteroidiene şi vitamina D. Referitor la vitamina D sau hormonul D, prof. dr. Ruxndra Ionescu spune că, în ultima perioada, acesteia i s-a stabilit utilitatea în prevenţia osteoporozei şi a unor infecţii. De asemenea, s-a observat legătura dintre deficitul de vitamina D şi unele boli autoimune.

În premieră la acest congres, specialiştii români se vor întâlni cu cei din ţările sud-est europene. Iar în sprijinul reumatologi mai tineri, în premieră, se organizează un curs destinat dobândirii unei pregătiri superioare şi dezvoltărtii simţului clinic. De asemenea, în premieră, la acest congres sunt invitaţi asistenţi cu preocupări în reumatologie şi pacienţi care vor participa la sesiuni dedicate acestora având ca scop creşterea calităţii actului medical şi formarea unei echipe eficiente. Reumatismul nu se referă la o singură afecţiune. Există sute de afecţiuni incluse în marea familie a bolilor reumatice.

Afecţiunile reumatice reprezintă cele mai frecvente cauze de boală la populaţia adultă. Aproximativ 150 milioane de persoane din Europa suferă de o boală reumatică acută sau cronică în cursul vieţii, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Potrivit site-ul www.reumatism.ro, jumătate din populaţi adultă suferă de boli reumatice, mai frecventă fiind artroza, ia la copii, artrita juvenilă, boală care provoacă deformări severe ale oaselor.

×
Subiecte în articol: artrita reumatoida reutmatism