x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Avertismentul neurologului Vlad Ciurea: "Sunt persoane care vin foarte speriate și spun că le-a apărut atrofie cerebrală"

Avertismentul neurologului Vlad Ciurea: "Sunt persoane care vin foarte speriate și spun că le-a apărut atrofie cerebrală"

de Redacția Jurnalul    |    31 Aug 2023   •   22:00
Avertismentul neurologului Vlad Ciurea: "Sunt persoane care vin foarte speriate și spun că le-a apărut atrofie cerebrală"

Neurochirurgul Vlad Ciurea avertizează asupra distrtugerii creierului prin consumul în candități mari de băuturi.

”Sunt persoane care vin foarte speriate și spun că le-a apărut atrofia cerebrală”, atrage atenția prof. dr. Vlad Ciurea.

Acesta insistă că alcoolul trebuie consumat ocazional, ”doar la nivel de plăcere, nu de sațietate”. 

”Alcoolul distruge neuronii. Sunt persoane care vin foarte speriate și spun că le-a apărut atrofie cerebrală. Cum pot eu, în acel moment, să îi spun că a băut alcool?

Foarte vag încep să îi spun că a mai consumat, din când în când, alcool, și atunci recunoaște.

Se numește atrofie cerebrală. Și atunci trebuie să ne limităm, limite fiziologice. Atât cât să ne facă plăcere, nu mai mult, să rămână numai la nivel de plăcere, nu la nivel de sațietate”, a spus specialistul la Antena 3 CNN. 

Medicul insistă că trebuie evitate chiar și cantitățile mici de alcool atunci când temperaturile sunt crescute. 

”Cantități mici de alcool, în asociere cu căldura excesivă, ne fac să fim imprevizibili. Să facem mișcări greșite, să cădem, ceea ce este foarte simplu, să aluneci și să cazi. Am văzut căderi în piscină, accidentale, neintenționate. Ori o cantitate mică de alcool poate să fie periculoasă. Nimeni nu este împotrivă, nici Guvernul, nici Parlamentul, s-a dat și decret, aveți voie o sticlă de bere rece în perioada de caniculă. Ne hidratează.

Aveți voie limonadă, aveți voie un alcool foarte ușor. Alcoolul greu, alcoolul tare, alcoolul cu multe grade este periculos pentru că influențează decizia cerebrală. Pot să fac o prostie care poate să fie fatală. Mă refer la lucruri simple, nu mă refer la lucruri grave, de exemplu să te urci la volan sub influența alcoolului, ceea ce este foarte grav din toate punctele de vedere”, a mai explicat Vlad Ciurea.

×