x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Avertisment OMS: În 2021 există riscul să se producă o catastrofă absolută

Avertisment OMS: În 2021 există riscul să se producă o catastrofă absolută

15 Iul 2021   •   09:06
Avertisment OMS: În 2021 există riscul să se producă o catastrofă absolută

Campaniile de vaccinare ale copiilor trebuie accelerate iar restricțiile sanitare să nu fie relaxate prea repede, avertizează Organizația Mondială a Sănătății (OMS), scrie AFP.

''În 2021, există riscul să se producă o catastrofă absolută'', a spus dr. Kate O'Brien, directoare a Departamentului pentru vaccinare din OMS.

Multe resurse și personalul din sănătate a fost concentrat în lupta anti COVID-19 și multe servicii de sănătate au fost închise sau a fost redus programul, iar rezultatul este de 23 de milioane de copii nu au mai făcut vaccinurile de rutină. Oamenii au fost nu sau mai călătorit din teama de a nu se infecta.

Minorii neimunizați și renunțarea rapidă a restricților, care a protejat și copii de unele boli specifice vârstei, își arată efectele prin răspâdirea rapidă a noilor tulpini dar și prin apariția unor focare de rujeolă în unele țări, precum Parkistanul.

 

 

×
Subiecte în articol: oms vaccinare COVID