x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Bărbatul internat la Iași cu malarie se află la ATI

Bărbatul internat la Iași cu malarie se află la ATI

23 Aug 2022   •   14:34
Bărbatul internat la Iași cu malarie se află la ATI

Bărbatul întors din Camerun și diagnosticat cu malarie este în stare stabilă, a declarat, marți, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

„Pacientul diagnosticat cu malarie și internat vineri în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași este stabil hemodinamic și respirator. Acesta se află sub observație multi disciplinară a medicilor infecționiști și de terapie intensivă”, a declarat, marți, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași, dr. Florin Roșu.

Acesta a precizat că pacientul este monitorizat și de medicii de la ATI pentru că boala poate determina „manifestări imprevizibile”.

Malaria este cauzată de înțepătura țânțarului Anofel (femela), Este o boală endemică, în general, în zona subsahariană, dar au fost întâlnite cazuri sporadince, rare, chiar și în Delta Dunării, spune medicul.

„Ca și măsură de prevenție, nu există vaccin împotriva malariei. Ca sfat, pentru cei care călătoresc în zone endemice, există profilaxie cu medicamente antimalarice, trebuie folosite plasele de țânțari și produsele farmaceutice (soluții și unguente) care protejează împotriva înțepăturii de țânțari”, a mai spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase.

Un bărbat de 41 de ani care s-a întors la sfârșitul lunii iulie din Camerun a fost diagnosticat cu malarie și este internat la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

×
Subiecte în articol: malarie