x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate BĂUTURILE CARE PROVOACĂ DEPRESIE. Ce spun cercetătorii despre cafea (STUDIU)

BĂUTURILE CARE PROVOACĂ DEPRESIE. Ce spun cercetătorii despre cafea (STUDIU)

09 Ian 2013   •   15:42
BĂUTURILE CARE PROVOACĂ DEPRESIE. Ce spun cercetătorii despre cafea (STUDIU)

Un studiu a găsit o legătură între băuturile dietetice şi depresie, 250.000 de persoane care consumau băuturi îndulcite artificial fiind înclinate spre această boală, informează BBC.

Studiul nu a cercetat şi cauza apariţiei acestei legături.

Cafeaua se pare că nu prezintă un risc pentru apariţia depresiei. Persoanele care consumau 4 ceşti de cafea pe zi aveau mai puţine şanse să fie diagnosticate cu depresie decât persoanele care nu consumau cafea. Studiul a fost realizat pe o perioadă de 10 ani. La persoanele care consumă băuturi îndulcite artificial, 4 căni sau pahare zilnic, apariţia depresiei este de trei ori mai mare. Nu este indicat ca băuturile dietetice să fie înlocuite cu multă cafea.

"Cercetarea noastră arată că dacă se renunţă la băuturi dietetice sau se consumă cât mai puţine şi dacă se bea cafea neîndulcită riscul apariţiei depresiei scade in mod natural", a spus doctorul Honglei Chen, conducătorul studiului. Honglei Chen a menţionat că este nevoie şi de alte studii.

La studiu au participat americani care au 50, 60, 70 şi 80 de ani, rezultatele cercetării putând să nu fie valabile şi pentru alte populaţii.

Îndulcitorii au fost testaţi de nenumărate ori de oamenii de ştiinţă, substanţele aflate în comerţ fiind sigure. Studiile continuă mai ales că acum a fost descoperită o legătură între îndulcitori şi depresie. Asta nu înseamnă că îndulcitorii cauzează depresia.

×