x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Beatrice vrea să ajungă la grădiniţă

Beatrice vrea să ajungă la grădiniţă

de Irina Munteanu    |    23 Mai 2008   •   00:00
Beatrice vrea să ajungă la grădiniţă

Afară e cald, dar Beatrice, o fetiţă de patru ani din Brea­za, trebuie să stea ascunsă în umbră, departe de razele soarelui ce i-ar agrava boala. Ea a fost diagnosticată cu metastaze la ficat şi vine de două ori pe lună la Bucureşti pentru citostatice.



Afară e cald, dar Beatrice, o fetiţă de patru ani din Brea­za, trebuie să stea ascunsă în umbră, departe de razele soarelui ce i-ar agrava boala. Ea a fost diagnosticată cu metastaze la ficat şi vine de două ori pe lună la Bucureşti pentru citostatice.

Iuliana Anghel, mama lui Bea­trice, speră. Speră ca medicamentele să îşi facă efectul, speră ca fiica ei să înceapă să aibă poftă de mîncare. Şi speră ca cineva, un medic informat, să citească acest articol şi să îi sugereze o soluţie de vindecare, la care încă nimeni nu s-a gîndit pînă acum. Poate să o îndrume către o clinică străină, sau să îi spună despre un citostatic mai eficient. Pentru că Beatrice urina cu sînge, mama ei a dus-o la un control. Medicii au dat verdictul de „litiază renală“, adică piatră la rinichi, şi au internat-o în spitalul din Cîmpina. „Trei săptămîni pe lună, fetiţa ţinea regim, adică apă, ceai şi dulceaţă. Ei nu-i plăcea dulceaţa, ceai nu bea, aşa că trăia doar cu apă. La un moment dat a început să verse, şi atunci, după o lună şi jumătate de tratament, pe 27 decembrie 2007, m-am externat la cerere, cu semnătură“, spune mama fetei.

La 14 ianuarie 2008, Iuliana şi-a luat copilul şi a mers pentru analize medicale la Spitalul „Gri­gore Alexandrescu“ din Bucureşti. Medicii de aici au diagnosticat-o cu tumoră renală, mai exact „carcinom renal stîng cu celule clare“, şi i-au făcut o operaţie pentru a-i scoa­te rinichiul stîng. La investigaţia cu tomograful, specialiştii au văzut că ficatul micuţei era afectat de metastaze. „Am mers şi la doctorul Irinel Popescu, iar el ne-a explicat că nu se poate face transplant pentru că nu e loca­lizat cancerul la ficat“, spune mama lui Beatrice.

AJUTOR. Fetiţa a început tratamentul cu citostatice şi cu raze cobalt. De două ori pe lună, la 21 de zile de la începerea reprizei de tratament, Iuliana şi Beatrice vin la Bucureşti şi se internează la Spitalul „Emilia Irza“ pentru citostatice. Zil­nic, merg şi la Spitalul Elias, pentru razele cobalt. Drumul e chinuitor şi scump pentru o familie care tră­ieşte dintr-un venit lunar infim. „So­ţul meu are un salariu de 600 lei, la ca­re se adaugă alocaţia lui Beatrice – 80 lei, şi a surorii ei Ioana – 40 lei. Eu nu mai am serviciu, pentru că merg la Bucureşti luni şi mă întorc sîmbătă, atunci cînd fetiţa face tratament.“ Pentru a-i asigura vitamina C, Aspatofort, dar mai ales citostati­cul Vinblastin, care costă 189 euro o doză, familia Anghel a făcut un împrumut de 60.000 lei la bancă. Însă banii se vor epuiza repede.

SPERANŞE. Cînd am vorbit cu Iuliana, fetiţa ei se uita la televizor, la desene animate. E unul dintre puţinele lucruri pe care mai are voie să le facă fără să-şi pună viaţa în pericol. Nu are voie să stea în frig sau să facă efort. Nu are voie să fie atinsă de razele soarelui la amiază, nici să mănînce altceva decît carne de pasăre, de vită sau de peşte şi fructe. Oricum, Beatrice nu are poftă de mîncare şi, la o înălţime normală pentru vîrsta ei, cîntăreşte 14 kilograme. „Dacă rezistă pînă în septembrie, am vrea să o dăm la grădiniţă. Poate atmosfera de colectiv îi va face bine“, crede mama.

Conturile pentru Beatrice

Dacă vreţi să o ajutaţi pe Beatrice, puteţi să depuneţi bani în următoarele conturi, al căror titular este Anghel Iuliana: BRD, sucursala Breaza, Prahova
RON: RO 26 BRDE 300 SV 41 65 11 33 000
EURO: RO 57 BRDE 300 SV 41 65 14 83 000
USD: RO 49 BRDE 300 SV 41 65 16 43 000

×
Subiecte în articol: pagina de suflete beatrice