x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cafeaua ar putea reduce riscul de cancer uterin

Cafeaua ar putea reduce riscul de cancer uterin

11 Sep 2013   •   21:24
Cafeaua ar putea reduce riscul de cancer uterin

Riscul de cancer uterin poate fi redus prin dietă, exerciţii fizice şi, probabil, prin consumul de cafea, au estimat cercetători de la Imperial College din Londra, relatează miercuri BBC.

Potrivit datelor cercetătorilor respectivi, aproape jumătate dintre cazurile de cancer uterin din Regatul Unit - circa 3.700 pe an - ar fi putut fi prevenite prin menţinerea siluetei şi printr-o activitate fizică.

Cercetători de la Imperial College din Londra au afirmat că femeile îşi pot reduce riscul de cancer făcând exerciţii fizice cel puţin 30 de minute zilnic şi menţinându-şi o greutate corporală sănătoasă.

Un studiu al World Cancer Research Fund indică, de asemenea, că riscul de cancer s-ar putea reduce prin consumul de cafea. Dar experţii spun că nu există însă dovezi suficiente pentru a recomanda consumul de cafea pentru protecţia împotriva maladiei.

Simptomele de cancer uterin constau în sângerări vaginale neobişnuite sau scurgeri şi, mai puţin frecvent, dureri în partea inferioară a abdomenului sau în timpul actului sexual. Cancerul de endometru - cancerul mucoasei uterine - este pe locul al patrulea în ce priveşte toate tipurile de cancer la femei în Regatul Unit.

În prima analiză globală din 2007, cercetătorii de la Imperial College din Londra au strâns şi examinat rezultatele cercetărilor ştiinţifice privind cancerul de endometru şi au făcut o legătură cu dieta, activitatea fizică şi greutatea corporală.

Studiul a scos în evidenţă faptul că circa 3.700 de cazuri puteau fi prevenite anual dacă femeile erau active timp de 38 de minute pe zi şi dacă-şi menţineau o greutate corporală sănătoasă.

În Regatul Unit, doar 56 % dintre femei respectă recomandările de a fi active fizic cel puţin 30 de minute pe zi, cinci zile pe săptămână, şi numai 39 % au o greutate corporală sănătoasă


×