x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Carmen Brumă, despre eliminarea grăsimii abdominale: Poți să faci un milion de abdomene în fiecare zi, dacă nu ai grijă ce mănânci, nu se va vedea lucrul acesta pe abdomenul tău

Carmen Brumă, despre eliminarea grăsimii abdominale: Poți să faci un milion de abdomene în fiecare zi, dacă nu ai grijă ce mănânci, nu se va vedea lucrul acesta pe abdomenul tău

de Redacția Jurnalul    |    08 Mai 2024   •   13:15
Carmen Brumă, despre eliminarea grăsimii abdominale: Poți să faci un milion de abdomene în fiecare zi, dacă nu ai grijă ce mănânci, nu se va vedea lucrul acesta pe abdomenul tău
Sursa foto: FB Carmen Brumă

Carmen Brumă, cunoscută nutriționistă și creatoare de programe fitness, atrage atenția asupra importanței eliminării corecte a grăsimii abdominale în contextul sănătății generale. Într-o recentă dezvăluire pentru unica.ro, specialistul a subliniat pericolul asociat acumulării de grăsime în jurul abdomenului, numită și grăsime viscerală.

Această grăsime nu este doar o preocupare estetică, ci reprezintă și un semnal de alarmă pentru sănătatea organismului, fiind asociată cu boli cardiovasculare, diabet de tip II și alte afecțiuni grave. Carmen Brumă avertizează că soluțiile rapide, precum dietele restrictive, nu sunt întotdeauna cea mai bună opțiune pentru a scăpa de grăsimea abdominală.

„Când vorbim despre grăsimea abdominală, cred că e foarte important să punctez câteva lucruri. Grăsimea abdominală nu este foarte deranjantă doar din punct de vedere estetic, ea este și foarte periculoasă pentru că îți dă semnalul că nu este doar grăsime subcutanată, ci este și grăsime viscerală, acea grăsime care înconjoară organele vitale și care este asociată atunci când depășește o anumită cantitate cu boli cardio-vasculare, cu diabet de tip II, cu o grămadă de boli pe care nu ți le dorești.

Nu trebuie să dai burta jos doar pentru costumul de baie. Deși foarte mulți fac acest lucru. Trebuie să ai un abdomen plat pentru că este mai sănătos așa”, a spus Carmen Brumă pentru unica.ro.

Potrivit nutriționistei, secretul unui abdomen plat și sănătos nu stă doar în exercițiile fizice, ci și în alimentație. „Abdomenul se face în primul rând în bucătărie", a subliniat Brumă, evidențiind importanța unei alimentații echilibrate și sănătoase pentru obținerea rezultatelor dorite. Ea a accentuat faptul că chiar și cele mai intense sesiuni de exerciții fizice nu vor avea efectul dorit dacă nu este asociat cu o alimentație corespunzătoare.

„Este o axiomă din zona aceasta wellness- fitness care e perfect adevărată. Poți să faci un milion de abdomene în fiecare zi, dacă nu ai grijă ce mănânci, nu se va vedea lucrul acesta pe abdomenul tău. Mușchii, într-adevăr, vor fi lucrați, dar vor fi în permanență acoperiți de o păturică de grăsime. Dacă nu dai păturica jos în bucătărie, nu au cum să se vadă abdominalii”, a mai spus Carmen Brumă.

 

×