x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate "Ce este dincolo de raţiune?"

"Ce este dincolo de raţiune?"

22 Mai 2007   •   00:00

In colecţia "Biblioterapia" a Editurii Curtea Veche a apărut volumul "Ce este dincolo de raţiune? Naştere, moarte şi transcendenţă in psihoterapie".

In colecţia "Biblioterapia" a Editurii Curtea Veche a apărut volumul "Ce este dincolo de raţiune? Naştere, moarte şi transcendenţă in psihoterapie".

Autorul Stanislav Grof, psihiatru californian, abordează probleme esenţiale şi de interes general din psihoterapie.

Volumul "Ce este dincolo de raţiune?" cuprinde două abordări diferite ale psihoterapiei. Pe de o parte, autorul face o recapitulare a principalelor teorii şi principii din psihologia şi psihiatria modernă, insistănd asupra ideilor formulate de cei mai importanţi reprezentanţi ai acestora: Freud, Jung, Adler etc. Pe de altă parte, Stanislav Grof propune o schimbare de paradigmă, accentuănd rezultatele cercetărilor sale intreprinse cu ajutorul substanţelor psihedelice. Dincolo de raţiune se găsesc aşa-numitele tărămuri transpersonale, pe care chiar şi omul de ştiinţă de azi nu poate şi nu mai trebuie să le ignore. Potrivit lui Stanislav Grof, concepţia newtonian-carteziană despre lume trebuie inlocuită cu o viziune nouă, de natură spirituală, care să reflecte poziţia omului ca element constitutiv al Universului, participant la existenţa unor lumi fascinante, de unde işi poate extrage cunoaşterea şi metodele potrivite de abordare a unor manifestări patologice.

×
Subiecte în articol: apariţii editoriale