x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Copiii de la oraş sunt mai graşi

Copiii de la oraş sunt mai graşi

de Magda Marincovici    |    14 Iul 2014   •   18:20
Copiii de la oraş sunt mai graşi

Copiii români sunt normoponderali, prevalenţa supraponderalităţii este uşor mai crescută la fete decât la băieţi şi semnificativ mai mare în mediul urban faţă de cel rural. Sunt principalele concluziile ale studiului realizat de Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, în cadrul proiectului European Childhood Obesity Surveillance Initiative (COSI), coordonat de OMS. “Obezitatea copiilor este o problemă importantă de sănătate, iar prevalenţa ei este în creştere în întreaga lume, cu o tendinţă alarmantă pentru Europa. Consecinţele supraponderalităţii în timpul copilăriei constau în boli cardiovasculare şi diabet de tip II, probleme ortopedice şi tulburări mintale, rezultate slabe la şcoală şi de o scădere a stimei faţă de sine.

Prevalenţa obezităţii s-a triplat în 2010 faţă de 1980 (OMS). Din această cauză, România şi-a exprimat disponibilitatea de a participa la proiectul OMS”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Citește și IMPORTANT! Cum să-ţi ajuţi copilul să scape de kilogramele în plus!

Prevalenţa obezităţii este semnificativ mai mare în mediul urban faţă de mediul rural şi cel semiurban şi de aproape de două ori mai mare la băieţii de 8 ani din România faţă de fetele cu aceeaşi vârstă. 5% dintre copiii incluşi în studiu cu vârstă de 8 ani suferă de subnutriţie şi peste 1%, de subnutriţie severă. Prevalenţa excesului de greutate în Europa (inclusiv obezitatea) la grupa de vârstă de 8 ani a variat între 22,1% (Belgia) şi 49% (Italia) la băieţi, iar la fete, între 22,7% (Belgia) şi 42,5% (Italia).



×