Balonările, arsurile sau crampele sunt resimţite atunci când mâncăm prea repede şi înghiţim aer, când facem combinaţii alimentare nepotrivite sau când sărim peste principalele mese ale zilei.
Alimentele pe care le consumăm, felul în care mâncăm, programul meselor cu care ne-am obişnuit organismul, toate îşi pun amprenta asupra sănătăţii noastre.
Tuturor ne este dificil este să rezistăm în faţa tentaţiilor culinare. Din păcate, de cele mai multe ori stomacul are de suferit în urma meselor copioase, bogate în grăsimi. Balonările, arsurile sau crampele sunt printre primele consecinţe ale unui astfel de festin. Sunt resimţite atunci când mâncăm prea repede şi înghiţim aer, când facem combinaţii alimentare nepotrivite sau când sărim peste principalele mese ale zilei.
Balonarea, cauze şi remedii
Acest fenomen neplăcut reprezintă primul semn că digestia ta întâmpină probleme. De regulă, spune dr. Cristina Bogdan balonarea apare atunci când înghiţi aer în timp ce mânânci sau când bacteriile din intestine metabolizează mâncarea nedigerată. Presiunea abdominală se transformă în senzaţie dureroasă pe măsură ce gazul se acumulează în intestine. Balonarea poate fi un simptom al unor afecţiuni precum boala Crohn sau sindromul intestinului iritabil. Dacă este provocată de alimente ar fi indicat să limitaţi consumul acelor produse. Îndulcitorii artificiali, inclusiv cei din sucurile dietetice şi din guma de mestecat pot provoca senzaţia de balonare. La fel păstăile şi fasolea care au un conţinut ridicat de fibre. Legumele precum conopida sau brocoli au efecte similare. În cazul în care este asociată cu constipaţie sau diaree trebuie să se consulte un medic.
Cum putem ameliora arsurile stomacale?
Afli asta citind articolul integral pe RevistaFelicia.Ro