x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cum tratezi unghiile crescute în carne

Cum tratezi unghiile crescute în carne

de Magda Bucur    |    10 Ian 2017   •   19:30
Cum tratezi unghiile crescute în carne
Sursa foto: robertprzybysz/Getty Images/iStockphoto

Unghiile crescute în carne apar de obicei la picioare, atunci când colțurile se curbează și cresc în interiorul pielii din jur. Acest lucru este asociat cel mai adesea cu roșeață, umflături și durere. Printre cauzele cele mai frecvente pentru care se întâmplă acest lucru se numără înțeparea la pedichiură, tăiatul unghiilor prea scurt sau încălțămintea prea strâmtă.

Pentru a preveni infecțiile este bine ca unghiile care cresc în carne să fie tratate imediat. Acest lucru se poate face acasă, cu remedii la îndemână. În cazurile mai grave, însă, este nevoie de intervenție chirurgicală. Iată câteva remedii pe care le poți încerca:

  1. Înmoaie picioarele în apă caldă cu săpun. Acest lucru ajută la dezumflarea piciorului și elimină din durere. Poți repeta de câteva ori pe zi, dar nu depăși 20 de minute în apă. Pentru a crea soluția, poți folosi un săpun de casă, pe bază de grăsime animală sau de ulei de măsline și poți adăuga în apă un pumn de sare grunjoasă, care ajută la combaterea inflamației.
  2. Înmoaie picioarele în oțet din cidru de mere. Despre acesta se spune în popor că are proprietăți antiseptice, anti-inflamatorii și este un bun remediu împotriva durerii, totuși nu există foarte multe dovezi științifice în acest sens. Dacă vrei să încerci acest remediu, prepară-ți o soluție din apă caldă și un sfert de pahar de oțet. Înmoaie picioarele timp de 20 de minute.
  3. Aplică un unguent cu antibiotic, pentru a evita infecția bacteriană. Aplică unguentul în funcție de recomandările farmacistului, de obicei, de trei ori pe zi și nu uita să bandajezi apoi zona.
  4. Poartă pantofi și șosete confortabile. Încălțămintea prea strâmtă poate duce la creșterea colțurilor unghiei în interior. Este bine să porți încălțăminte care permite picioarului să respire și lasă suficient loc în zona unghiilor. Poți purta pantofi decupați sau sandale, dacă vremea îți permite. Șosetele trebuie să fie din bumbac 100%.

 

În cazul în care zona din jurul unghiei este foarte roșie, extrem de dureroasă la atingere, caldă și umflată și, uneori, are un miros specific, este foarte probabil că unghia s-a infectat. În acest caz, este bine să consulți un medic care îți va recomanda antibiotice orale (ampicilină, amoxicilină, vancomicină) sau, dacă este un caz grav, o intervenție chirurgicală.

×
Subiecte în articol: Unghii crescute în carne