x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Decolteul adanc, atractia serii

Decolteul adanc, atractia serii

de Georgeta Licsandru    |    20 Dec 2005   •   00:00
Decolteul adanc, atractia serii
COSMETICA
Daca vrei sa atragi privirile celor din jur la petrecerile de Craciun sau Revelion, o rochie sau o bluza decoltata poate reprezenta cea mai buna solutie. Ce te faci insa daca pielea din zona decolteului nu arata tocmai bine? In aceasta zona, pielea este foarte sensibila, avand tendinta de deshidratare. Pentru a evita acest lucru, este recomandata aplicarea zilnica a unei creme hidratante cu adaos de vitamine si minerale. In ceea ce priveste machiajul, trebuie sa avem aceleasi precautii ca si pentru fata. Fondul de ten sau pudra trebuie sa fie in ton cu tipul de piele. "Daca ai o piele seboreica, folosesti un fond de ten pentru ten gras. Pe o piele care secreta mult sebum este gresit sa aplici un produs gras, recomandat tenului uscat, care sufoca si mai mult porii", avertizeaza dr. Carmen-Madeleine Curea, medic primar dermato-venerolog la Spitalul Clinic Colentina. Seara demachiem si decolteul. Dupa demachiere, pe pielea grasa sunt aplicate lotiuni sau spray-uri hidratante pentru corp, iar pe pielea uscata - creme cu agenti de hidratare puternici.

Alergii

Atat produsele pentru machiaj, cat si unele creme, deodorante sau parfumuri produc alergii in zona decolteului, de aceea trebuie evitate. Anumite substante chimice din aceste produse declanseaza reactii alergice sau pateaza pielea. Apare asa-numita dermatita de contact. In zona decolteului, bijuteriile din metale de proasta calitate produc acelasi tip de dermatita. In contact cu transpiratia, cu produsele cosmetice sau cu soarele apar dermatitele de contact la nichel. Odata declansate, acestea sunt boli cronice, care dureaza uneori toata viata si care apar ori de cate ori purtam bijuteria respectiva. Daca vrem sa evitam problemele in restul anului, ne ferim decolteul de soare in timpul verii. Este bine sa ne ungem cu crema fotoprotectoare nu numai cand mergem la plaja, ci si cand ne plimbam pe strada. Petele cutanate aparute din cauza soarelui sau ridurile fine pot fi inlaturate cu ajutorul unui peeling chimic. Acesta se poate face atat pe fata, cat si pe decolteu, conferind pielii un aspect sanatos. Peeling-ul este recomandat mai ales in sezonul rece, cand nu ne expunem la soare, iar riscul de hiperpigmentare a pielii dupa procedura este scazut.

ACNEE. La adolescente, dar si la femeile tinere, printre afectiunile specifice decolteului se numara acneea. Pentru decolteul invadat de cosuri se recurge la tratamentul cu antibiotice, mixturi cu sulf, creme antiacneice adaptate tipului de piele de pe zona respectiva. In zona decolteului apar mai putine puncte negre decat pe fata. Din acest motiv, pe decolteu se pot aplica creme mai grase decat cele pentru tenul acneic.

×