x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Departament oncologic la Institutul “Marius Nasta”

Departament oncologic la Institutul “Marius Nasta”

de Magda Marincovici    |    28 Mai 2014   •   20:18

Joi este inaugurat oficial Departamentul de Oncologie Medicală în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, cu aportul Clinicii Amethyst. Profesorul doctor Ioan Cordoş, managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, spune că acest departament este destinat exclusiv pacientului cu tumoră pulmonară primitivă. Acest pacient este operat la Institut şi, apoi, în funcţie de recomandarea specialistului, el poate face, tot aici, chimioterapie. Departamentul are cinci paturi pentru oncologie şi cinci paturi pentru îngrijiri paliative, concepute special pentru bolnavii în faze terminale, o categorie de pacienţi care au nevoie de servicii menite a le calma suferinţa. 

Profesorul doctor Ioan Cordoş subliniază că, prin inaugurarea Departamentului de oncologie medicală în cadrul Institutului “Marius Nasta”, se încercă şi reducerea presiunii foarte mari asupra Institutului Oncologic Bucureşti din partea numărului în creştere al bolnavilor cu cancer.

În ţara noastră, ca de altfel la nivel global, cancerul pulmonar, una dintre cele mai agresive forme de neoplasm, se plasează pe locul întâi ca frecvenţă, la bărbaţi, şi pe locul al doilea, la femei. Profesorul Ioan Cordoş atrage atenţia că principalele cauze ale cancerului pulmonar sunt fumatul şi poluarea.


×