x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Din 18 septembrie, medicii pichetează Ministerul Sănătăţii

Din 18 septembrie, medicii pichetează Ministerul Sănătăţii

17 Sep 2013   •   18:04
Din 18 septembrie, medicii pichetează Ministerul Sănătăţii

Între 18 şi 27 septembrie 2013, între orele 11,00 şi 13,00, în fiecare zi, 120 de persoane din Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate vor picheta Ministerul Sănătăţii. În 18 septembrie, vor fi picheta cei din Bucureşti, iar din 19 septembrie cei din Buzău, Cluj, Vrancea, Vâlcea, Arad şi Hunedoara”, a anunţat Marius Sepi, prim-vicepreşedinte al Federaţiei SANITAS.

 “Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate este pentru a construi nu pentru a distruge. Pichetarea are drept scop aducerea de argumente pentru ministrul Sănătăţii pentru ca el să fie ambasadorul nostru în Guvern în acţiunea de a fundamenta un sistem de sănătate performant. Aceste acţiuni ar fi trebuit să înceapă în momentul în care Guvernul Boc a oprit finanţarea corespunzătoare a sistemului şi a completat fără nicio raţiune veniturile profesioniştilor dar, din păcate, eram dezbinaţi şi nu am avut forţa fiecare în parte să ne facem cunoscute argumentele şi doleanţele”, a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Ministrul Nicolăescu a solicitat că orice manifestare să nu-i afecteze pe cetăţeni.  “Fac unapel la responsabilite şi echilibru, astfel încât pacienţii să nu aibă de suferit înurma protestelor, iar acestea să nu distorsioneze eforturile de reformare a sistemului medical românesc”. De asemenea, ministrul Sănătăţii a subliniat disponibilitatea pentru orice dialog solicitat de reprezentanţii Coaliţiei profesioniştilor din sistemul sanitar.


×