x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Exerciții pentru amelioarea astmului

Exerciții pentru amelioarea astmului

14 Oct 2015   •   08:54
Exerciții pentru amelioarea astmului

Un studiu recent, realizat la Universitatea Concordia, din Montreal, Canada, arată că pentru persoanele care suferă de astm o soluție să își îmbunătățească simțitor calitatea vieții ar fi să facă 30 de minute de mișcări ușoare în fiecare zi. Din cei aproape 650 de pacienți diagnosticați cu astm, care au fost observați, cei care făceau sport jumătate de oră pe zi puteau să controleze simptomele astmului de două ori și jumătate mai bine decât ceilalți.

Nici măcar nu este vorba de sport de performanță, de alergare sau exerciții cardio. 30 de minute de mers pe jos sau cu bicicleta, de yoga sau exerciții de streching sunt suficiente pentru a reduce simptomele date de astm.

Astmul este o boală cronică respiratorie, pacienții suferind de atacuri frecvente care se manifestă prin dificultăți de respirație și șuierături. Boala nu poate fi tratată definitiv, dar dacă este ținută sub control prin medicație și exerciții fizice, viața pacienților poate fi destul de bună. La ora actuală, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 235 de milioane de oameni suferă de o formă de astm.

×