x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Incredibil! A fost inventat un aparat care DEPISTEAZĂ CANCERUL, prin simpla analiză a respirației. Mai UȘOR nu se poate!

Incredibil! A fost inventat un aparat care DEPISTEAZĂ CANCERUL, prin simpla analiză a respirației. Mai UȘOR nu se poate!

26 Sep 2015   •   09:08
Incredibil! A fost inventat un aparat care DEPISTEAZĂ CANCERUL, prin simpla analiză a respirației. Mai UȘOR nu se poate!

 Recent, cercetătorii elvețieni au anunțat o descoperire epocală: un aparat portabil de depistare a unor forme de cancer prin analizarea respirației. Mai simplu de atât nu se poate, atunci când vine vorba despe această maladie cumplită care macină omenirea.

Nu e chiar atât de simplu ca un alcoolmetru folosit de polițiști pentru a depista alcoolemia șoferilor aflați în trafic, dar cu siguranță se profilează un viitor mai bun pentru acest domeniu al științelor medicale. Și, mai ales, pentru aceia care sunt afectați de cancer, căci depistarea mai lesnicioasă și precoce a bolii poate însemna și un tratament mai eficient, fiind aplicat din timp.

Cercetătorii elvețieni au pus la punct un aparat portabil care poate 'repera rapid în respirație cancerul căilor respiratorii superioare - gât și gură, potrivit site-ul Școlii politehnice federale din Lausanne (EPEL, Elveția).

Citește mai mult AICI.

×