PREMIILE ASOCIATIEI ROMANE PENTRU STUDIUL FICATULUI
Asociatia Romana pentru Studiul Ficatului si Fundatia Academician Marin Voiculescu vor premia, specialistii, in hepatologie la data de 22 decembrie, "Anul 2005 a insemnat pentru hepatologia romaneasca, pentru profesiunea de medic si pentru binele pacientilor un an deosebit de important si plin de succese", a declarat prof. dr. Mihai Voiculescu, presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului si al Fundatiei Acad. Marin Voiculescu. Prof. dr. Coman Tanasescu, de la Spitalul Colentina, va primi distinctia pentru activitate prestigioasa in dezvoltarea si promovarea hepatologiei romanesti. Dr. Camelia Ionescu, de la Spitalul Fundeni, va primi premiul pentru noi tehnici introduse in explorarea bolilor hepatice. Premiul pentru contributia la procesul de educare medicala continua in domeniul hepatologiei va fi acordat prof. dr. Alfredo Alberti, din Padova (Italia). De asemenea, va fi decernat un premiu pentru tenacitate si moralitate profesionala doctoritei Diana Micu Zvoristeanu, de la Spitalul Fundeni. Asociatia Romana pentru Studiul Ficatului va acorda distinctii si tinerilor rezidenti care s-au afirmat profesional. Dr. Simona Ioanitescu, de la Spitalul Fundeni, va primi premiul pentru tineri afirmati in domeniul publicisticii hepatologice. Premiile vor fi inmanate de soprana Mariana Nicolesco, recent distinsa cu titlul de Artist UNESCO pentru Pace.
STIRI |
AUTISM. Copiii cu autism au creierul mai mare decat cei sanatosi, dupa cum arata o serie de cercetari recente ale unui grup de oameni de stiinta de la Universitatea din Carolina de Nord. Asadar, cresterea neobisnuita a dimensiunii creierului copilului, descoperita la examenul RMN (rezonanta magnetica nucleara), este o problema ce nu trebuie ignorata. Cercetatorii au descoperit ca creierul copiilor cu autism este cu 5% mai mare decat cel al copiilor sanatosi. Explicatia ar fi ca acesti copii au o cantitate mai mare de materie cenusie (neuroni) si de substanta alba (fibre nervoase) in cortexul cerebral.
REACTIE. Femeia care a suferit primul transplant partial de fata a dezvaluit, ziarului britanic Britainâs Daily Mail, care au fost primele sale reactii la vederea noului chip in oglinda. "Atunci cand mi-am vazut noua fata, m-am recunoscut imediat. Am fost uimita sa vad ca am din nou nas si gura", a declarat frantuzoaica in varsta de 38 de ani. "Acum mi-e teama doar ca oamenii ma vor recunoaste pe strada ca pe femeia care si-a facut un transplant de fata", a adaugat ea.
Citește pe Antena3.ro |
DICTIONAR
|
|
SITE-URI
|
|