x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Lumina, in razboi cu boala

Lumina, in razboi cu boala

11 Apr 2005   •   00:00

TERAPII ALTERNATIVE
Terapia cu lumina polarizata Bioptron poate fi aplicata atat de medici, in institutiile medicale, cat si de fiecare dintre noi, la domiciliu.

  • de LIANA HAINAROSIE

  • "Aparatele Bioptron folosesc lumina polarizata, cu efecte de biostimulare la nivel celular. Acest tip de lumina patrunde in tesuturi sub forma de unde electromagnetice paralele, gradul de penetrabilitate in piele si in tesuturi fiind de 25 mm, explica medicul primar si consultant medical Ion Gheorghe.

    De la bebelus la adult

    Aceste aparate pot fi folosite pentru bebelusi, adulti, dar si batrani, deoarece terapia este noninvaziva, nedureroasa. Sunt indicate in tratarea afectiunilor reumatismale acute sau cronice: poliartrita reumatoida, specifica femeilor, si spondilita anchilozanta, specifica barbatilor, spondiloza cervicala, lombara si dorsala, reumatismele articulare cu localizare (umar, cot, genunchi, coxofemural, glezna). De asemenea, aparatele sunt benefice in cazul arsurilor de gradele I si II, plagilor de decubit - rani pe care le fac bolnavii cu imobilizare prelungita la pat (fracturi, accidente vasculare cerebrale), plagilor posttraumatice sau postoperatorii. In aceste cazuri, procesul de vindecare este accelerat, timpul de vindecare reducandu-se cu 25%-30%. Prin diminuarea durerii se amelioreaza si calitatea somnului. Terapia cu lumina polarizata este indicata si in cazul ulcerelor varicoase, aparute din cauza irigarii deficitare a tesuturilor", spune medicul Ion Gheorghe.

    Aceste aparate sunt folosite cu succes in reumatologie, medicina sportiva, in fizioterapie si recuperare, dar si in cosmetica. Timpul de actionare a luminii este de 4-6 minute, maximum 10. De exemplu, 4 minute pe mucoase, 6 minute pe piele, 8-10 pentru afectiunile reumatismale. Pacientul simte o senzatie placuta, cu o usoara incalzire, de un grad, care conduce la stimularea microcirculatiei locale si la deschiderea porilor pielii si prin care patrunde lumina vindecatoare. Femeile insarcinate pot folosi terapia cu lumina polarizata, evitand regiunea abdominala.

    SPORT SI COSMETICA. In medicina sportiva, fototerapia ajuta in cazul contuziilor, entorselor, luxatiilor, spasmelor musculare, intinderilor tendinoase, contribuind la o mai rapida refacere pentru competitie. Utilizata in cosmetica, stimuleaza productia de colagen, ceea ce confera fermitate/tonicitate pielii.

    AVANTAJE. Lumina emisa de aceste aparate nu contine raze ultraviolete, este apropiata celei naturale, iar terapia este una lipsita de efecte secundare. Ea poate fi folosita ca monoterapie sau poate face parte dintr-un plan terapeutic complex, combinata cu tratament medicamentos sau proceduri de balneofizioterapie.
    ×
    Subiecte în articol: lumina