Telecomanda, tastatura calculatorului sau laptopului, înrerupătorul, clanţa ... sunt cuiburi perfecte pentru microbi. La acest şir mai putem adăuga altele la care ne gândim prea puţin: lista de bucate de la cantină, solniţa, felia de lămâie, căruciorul de la supermarket... Journal of medical virology a publicat un studiu privitor la virusurile răcelilor de sezon sau ale gripei pe care le putem foarte uşor lua atunci când consultăm lista de bucate. Sfat: nu atingeţi această listă de farfurie, tacâmuri etc. ,iar după ce aţi consultat-o spălaţi-vă pe mâini. Felia de lămâie pe care barmanul o pune la paharul de suc acidulat este şi ea plină de micrboi, semnalează Journal of Environnmental Health. Mai frecvente sunt celebrele Escherichia Coli. Sfat: renunţaţi la acest detaliu plin de microbi. Este clar că persoanele care au mâncat înaintea la aceeaşi masă au folosit solniţa, piperniţa, ketchpup-ul. Sfat: Nimeni nu vă interzice să le folosiţi, cu condiţia să vă spălaţi pe mâini , deoarece fiecare la rândul lui a contribuit la îngroşarea stratului de microbi. Un studiu elaborat la Universitatea din Arizona arată că pe cărucioarele de la supermarket folosite zilnic sunt mai mulţi germeni decât la toaletele publice. Sfat: ştergeţi bara căruciorului şi spălaţi-vă pe mâini.