Din copilărie, ni se spunea insistent să nu mâncăm seminţele cu tot cu coajă, deoarece putem face apendicită. Acest mit a fost însă spulberat.
Medicul gastroenterolog, Bogdan Mateescu, a explicat că în situaţia în care sunt ingerate cojile de seminţe, acest lucru nu poate fi catalogat drept periculos, decât în situaţia în care aceste coji nu sunt comestibile.
Citeşte şi Nucile, soia şi uleiurile de in şi rapiţă, ESENŢIALE pentru sănătate
Seminţele, în general, sunt foarte sănătoase, ele fiind bogate în vitamine, minerale, fibre şi proteine. Cu toate acestea, exista ideea cum că dacă anumite seminţe sunt consumate cu tot cu coajă, se poate face apendicită. Acest lucru nu este însă adevărat.
Citeşte şi Utilizări inedite ale ceaiului: Tratamente pentru frumuseţe cu ceai negru şi verde
"Seminţele comestibile sunt sănătoase. Cojile lor, care nu sunt comestibile, nu trebuie înghiţite, dar nu reprezintă în mod normal un pericol. O cantitate mică (aşa cum se întâmplă accidental) nu are efecte periculoase şi nu creşte riscul de apendicită, nici la adulţi, nici la copii. Ingestia cojilor sau sâmburilor în cantitate mare (aşa cum fac unele persoane cu probleme psihice) poate duce la neplăceri şi necesită intervenţii medicale pentru eliminarea lor", a explicat, pentru ROMÂNIATV.NET Bogdan Mateescu, medic gastroenterolog.
Medicul atrage atenţia că seminţele în stare naturală sunt cele sănătoase, şi nu cele care au sare şi sunt prăjite.
Află care sunt cele mai sănătoase seminţe pe ROMÂNIATV.NET.