x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Oamenii de știință au descoperit diferențele genetice dintre tumorile maligne și cele benigne

Oamenii de știință au descoperit diferențele genetice dintre tumorile maligne și cele benigne

21 Noi 2015   •   17:05
Oamenii de știință au descoperit diferențele genetice dintre tumorile maligne și cele benigne
Sursa foto: vitanovski/Getty Images/iStockphoto

În viitor, femeilor li se vor putea oferi tratamente pentru a preveni apariția cancerului de sân grație unei descoperiri cruciale a oamenilor de știință deoarece savanții au identificat diferențe genetice esențiale între tumorile care cresc din nou după intervenție și cele care sunt vindecate definitiv.

Cercetătorii de la Cambridge care au făcut această descoperire speră ca în viitorul apropiat femeilor să li se ofere posibilitatea de a face acest test imediat ce au fost diagnosticate cu cancer mamar. Astfel, pentru cazurile în care tumoarea este malignă, persoanelor li se va administra tratamentul necesar.

Dr. Lucy Yates, de la Institutul Wellcome Trust Sanger, Cambridge, specialist în genetică, a comparat genele tumorilor a 1000 de femei și a constatat diferențele la cele „predispuse” să reapară chiar și după ani de la chimioterapie sau operație.

Aceste „defecte genetice” ale tumorilor pot fi îndepărtate printr-un plan de tratament, susține specialista.

Profesorul Peter Naredi, vicepreședinte al Congresului European de Cancer, susține că studiul este extrem de relevant pentru această eră a preciziei în medicină. El a mai adăugat că astfel medicii „vor putea alege mai bine combinația corectă pentru tratament și vor evita situațiile în care vor trata anumiți pacienți mai mult decât este necesar”. 

×