x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Pagina de suflete - Ingerul picat

Pagina de suflete - Ingerul picat

de Adriana Oprea-Popescu    |    07 Ian 2006   •   00:00
Pagina de suflete - Ingerul picat

Abia a invatat sa mearga si a pornit pe drumul catre moarte. La doar 2 ani si 8 luni, Toni sufera de leucemie. Inimioara lui e plina de suferinta si crede, atat cat intelege, ca asa arata viata. Ca toate mamele plang, ca pe toti copiii ii doare...

A fost un copil mult asteptat. Catalin si Cristina Calota erau casatoriti de 4 ani cand Dumnezeu le-a luminat sufletele cu vestea ca vor fi parinti. Toni s-a nascut normal, a fost un bebelus sanatos si, pana la varsta de 1 an si jumatate, nimeni din familie nu putea presimti macar tragedia care avea sa vina.

SEMNELE. Intr-o zi, mama a observat ca lui Toni i se umflasera ganglionii din spatele urechii. "Erau ca de marimea unui bob de grau, spune ea. Am mers la medicul de familie, care ne-a linistit, spunand ca probabil e o raceala si ne-a prescris un antitermic. Dar curand au aparut alti ganglioni pe ceafa, dar din nou medicul nu s-a alarmat. Intr-o zi insa am observat ca Toni schioapata de un picior si am mers urgent cu el la «Grigore Alexandrescu». Aici i s-au facut primele analize." In aceeasi zi s-a descoperit ca baietelul este suspect de leucemie. Transferat la Fundeni, diagnosticul a fost confirmat.

BOALA. De atunci si pana acum, viata lui Toni se scrie cu lacrimi de suferinta. Sapte cure cu citostatice. Doua recaderi. Parul ii cade din cauza tratamentului puternic, apoi ii creste altul... Toni crede ca asa arata viata: o branula infipta in mana, apoi dureri de burtica, ameteli si voma. In primele luni, mama statea ore intregi tinandu-i bratul in care era infipt acul de la perfuzia cu citostatice. Acum, Toni e mare, stie ca trebuie sa stea nemiscat, stie ca nu trebuie sa traga de fire. Nu stie in schimb de ce trebuie sa stea in spital, cand vede ca alti copii se joaca pe afara si pentru asta se supara pe mama lui, pentru ca ea il aduce aici, in brate.

Sistemul lui imunitar este slabit si orice boala a copilariei i-ar putea fi fatala. Orice lovitura i-ar putea provoca o hemoragie... Singurii copii cu care se joaca sunt colegii lui de suferinta, din spital. Isi aduce cu el carticele, jucarii pe care le asaza pe pat si carora le vorbeste in soapta.

SANSA. Desi moartea se joaca acum cu el, nevazuta si vicleana, Toni are sanse sa ramana langa parintii lui. Sa-i vada bucurandu-se de el si sa-i ajute atunci cand vor fi batrani si bolnavi... Pentru a trai, trebuie sa faca un transplant de maduva in strainatate. Operatia costa 143.000 de euro, bani pe care parintii nu-i au. Nu au nici macar o casa a lor, cu care sa gireze un imprumut pentru o parte din suma. Nu au decat speranta...

Mos Craciun i-a adus in dar baietelului un bradut. Sub el, doar prietenii de familie au pus daruri. "Noi nu ne-am indurat sa cheltuim banii pe nici o jucarie, spune plangand mama lui Toni. Toti banii care-i avem merg in conturile lui. Ca sa traiasca!"

RUGAMINTEA UNUI COPIL
DAR. Pentru Toni, cel mai frumos cadou pe care i l-a adus Mos Craciun a fost bradutul
"Sunt un «inger» cazut pe Pamant acum 2 ani si 8 luni, venit din multa iubire si dorinta. Ma adresez voua, celor mari, spunandu-va durerea mea, cerandu-va sa ma ajutati sa ajung mare, sa ma pot bucura de toate minunile lui Dumnezeu si de Viata. Boala mea, «leucemie acuta limfoblastica», ma impiedica sa sper ca, fara ajutorul dumneavoastra, o sa pot ajunge sa ating apa marii, sa calc iarba, sa las soarele sa-mi mangaie obrajii, sa multumesc parintilor mei pentru dragostea, grija si daruirea cu care ma invaluie, sa pot iubi si multumi lui Dumnezeu, pentru bucuria de a simti minunea de a trai. Va rog pe voi, cei mari, sa ma ajutati cu cat puteti sa ajung la o clinica in strainatate pentru un transplant. Acest transplant este salvarea mea. Va rog din sufletelul meu, ajutati-ma sa ma vindec si apoi sa va multumesc tuturor. Ajutati-ma sa traiesc!"

APEL
Daca ai un copil, incearca sa-ti imaginezi, macar o secunda, drama acestor parinti! Nu-i asa ca e mai mult decat poti? Nu-i asa ca numai gandul te sperie si ingheata viata din tine? Cum ar fi daca o nenorocire te-ar obliga sa traiesti, luni in sir, aceasta drama? Daca viata celui pentru care ai fi in stare sa mori si sa invii de 1.000 de ori ar depinde doar de bunatatea semenilor din jur? Ai putea supravietui probabil doar cu gandul ca Dumnezeu inca mai face minuni prin oameni, ca exista in Romania parinti care cred durerea altora si nu raman nepasatori la ea. Toni, un copil de 2 ani si 8 luni, e intr-o apa intunecata, gata sa se inece. Si striga dupa ajutor, si-ntinde mana catre tine. Nu-l lasa sa se piarda, omul lui Dumnezeu! Ajuta-l si doneaza cat de putin poti, in conturile deschise pentru el la BRD Dorobanti Bucuresti, pe numele tatalui sau, Calota Catalin-Costel:
  • Cont RON RO36BRDE445SV50771174450
  • Cont EURO RO59BRDE445SV50771684450
  • Cont USD RO90BRDE445SV51779864450

  • Pentru mai multe informatii, puteti contacta familia la telefon 0722.719.016 sau redactia noastra, pe e-mail adriana.popescu@jurnalul.ro. Putem pune la dispozitie toate documentele medicale ale lui Toni.
    ×
    Subiecte în articol: pagina de suflete toni