x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Performanță în medicina românească. O tumoră imensă din creierul unei femei a fost dizolvată la Iași

Performanță în medicina românească. O tumoră imensă din creierul unei femei a fost dizolvată la Iași

05 Aug 2022   •   10:11
Performanță în medicina românească. O tumoră imensă din creierul unei femei a fost dizolvată la Iași

O echipă de medici neurochirurgi de la Spitalul din Iași a reușit să dizolve o tumoră de 15 cm3 din creierul unei femei de 62 de ani prin tehnologia Gamma Knife.

Tehnologia Gamma Knife realizează intervenții pe creier fără bisturiu și nu afectează țesutul sănătos. 

"Sunt intervenţii complete, simple şi nedureroase. Se intervine cu precizie şi uşurinţă asupra leziunilor profunde, greu accesibile, care pun în pericol viaţa pacienţilor. Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu Iaşi este singura unitate medicală din România care deţine cel mai recent sistem de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife. Pacienta a urmat un tratament de iradiere ţintită, de tip Gamma Knife pentru leziuni metastatice secundare a unui neoplasm. După prima şedinţă de iradiere, tumora s-a redus de la un volum de 14 cm cubi la aproape jumătate, adică la 7 centimetri cubi. Sperăm ca după următoarele două şedinţe de iradiere această leziune să dispară", spune dr. Lucian Eva, managerul spitalului. 

 

×
Subiecte în articol: tumora neurochirurgie