x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Pericolul din hârtia igienică. La ce să fim atenți. Care sunt alegerile sănătoase

Pericolul din hârtia igienică. La ce să fim atenți. Care sunt alegerile sănătoase

de Redacția Jurnalul    |    16 Mar 2023   •   14:45
Pericolul din hârtia igienică. La ce să fim atenți. Care sunt alegerile sănătoase

Un produs uzual reprezintă un adevărat pericol pentru sănătate din cauza substanțelor chimice pe care le conține.

Astfel că banala hârtie igienică poate provoca apariția mai multor afecțiuni. Majoritatea oamenilor o aleg în funcție de grosime și miros dar aceste criterii sunt greșite. Cea mai inofensivă este de fapt hârtia igienică nealbită și inodoră, chiar dacă aspectul ei este neatractiv.

Cercetători de la Universitatea din Florida au efectuat un studiu asupra a 21 de mărci de hârtie igienică din  America de Nord, Europa de Vest, Africa, America Centrală şi America de Sud, potrivit The Guardian. 

"Hârtia igienică ar trebui să fie considerată ca o sursă potenţial majoră de PFAS care intră în sistemele de tratare a apelor uzate", arată autorii studiului.

PFAS reprezintă o clasă de circa 14.000 de substanţe chimice utilizate în mod obişnuit în mii de produse de consum pentru a le face rezistente la apă, pete şi căldură.

Acestea sunt numite "substanţe chimice veşnice" deoarece nu se descompun în mod natural şi provoacă boli hepatice, cancer, complicaţii fetale, boli renale, tulburări autoimune şi alte probleme grave de sănătate.

×
Subiecte în articol: hartie igienica pericol sanatate