x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Prima conferinţă dedicată problemelor cauzate de escare

Prima conferinţă dedicată problemelor cauzate de escare

25 Iul 2012   •   07:37
Prima conferinţă dedicată problemelor cauzate de escare

Prof. Dr. Dumitru Lupuliasa, Presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania, a confirmat prezenta la conferinta Managementul Escarelor, prima conferinta din Romania dedicata problemelor cauzate de escare. Evenimentul se va desfasura la 25 septembrie 2012. Managementul escarelor este parte a campaniei de constientizare initiate de Tarus Media Health Events in care sunt evidentiate riscurile aplicarii unui tratament necorespunzator sau neidentificarii in timp util a acestor afectiuni.

Escarele (leziuni de decubit) sunt rani situate initial la nivelul pielii, care apar in cazul persoanelor care petrec foarte mult timp in pat. Acestea provoaca dureri foarte mari, agraveaza starea pacientului si scad calitatea vietii acestuia si a familiei. Mai mult, costurile tratarii unei escare sunt foarte ridicate, in cazul escarelor de gradul IV este necesar tratamentul chirurgical. De exemplu, in Marea Britanie, costurile variaza de la 1.064 lire (gradul 1) la 10.551 lire (gradul 4) si cresc o data cu timpul alocat vindecarii, cumulat cu faptul ca la cazurile severe apar foarte multe complicatii.

La eveniment se va discuta despre impactul economic, social, familial si emotional al acestor rani si despre rolul fiecarui cadru medical, farmacist sau apartinator in aplicarea unui tratament adecvat.

Boardul consultativ al conferintei este format din specialisti din toate domeniile implicate. Managementul Escarelor este un eveniment complex la care participa peste 150 de invitati: asistenti medicali, farmacisti, medici de familie, medici specialisti, directori de spital, autoritati, jurnalisti, furnizori de solutii medicale, companii de ingrijire la domiciliu, clinici si spitale private.

×
Subiecte în articol: sanatate