x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Remedii naturale împotriva tusei. Pot fi preparate repede și simplu acasă

Remedii naturale împotriva tusei. Pot fi preparate repede și simplu acasă

de Redacția Jurnalulâ    |    09 Sep 2023   •   21:00
Remedii naturale împotriva tusei. Pot fi preparate repede și simplu acasă

Tusea ne dă adesea bătăi de cap în timpul sezonului rece însă există câteva remedii naturale care pot fi preparate acasă.

Totuși, dacă starea de sănătate se agravează este recomandat să apelezi la un medic.

Iată câteva soluții pentru tuse, potrivit Medical News Today, citat de dcnews.ro:

Miere

Mierea este eficientă împotriva tusei seci. O linguriță cu miere se amestecă într-o ceașcă de ceai cald cu lămâie deoarece ajută la calmarea gâtului iritat.

Abur cald

Inhalarea aburului de apă caldă ajută la ameliorarea tusei și la eliberarea căilor respiratorii. O inhalare simplă se face prin acoperirea cu un prosop, aplecat peste o cratiță cu apă fierbinte sau alege o baie fierbinte. 

Lămâie cu sare

Amestecă suc de lămâie proaspăt stors cu puțină sare și fă gargară pentru a calma gâtul iritat. Ajuta la reducerea senzației de "ţepi în gât".

Ceai de ghimbir

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene care ajută la ameliorarea tusei. Prepară ceai de ghimbir fierbând felii subțiri de ghimbir în apă timp de 10-15 minute și apoi îl poți îndulci cu miere.

Usturoi

Și usturoiul are antibacteriene și antivirale. Poți să mănânci usturoi crud sau să-l adaugi la mâncare pentru a sprijini sistemul imunitar și a combate infecțiile respiratorii.

Sirop de ceapă

Prepară sirop de ceapă amestecând ceapă tocată cu miere și lăsând amestecul să stea peste noapte. Ia o linguriță din acest sirop de mai multe ori pe zi pentru a calma tusea.

Hidratare

Bea suficientă apă pentru a menține căile respiratorii hidratate. Hidratarea ajută la subțierea mucusului și la calmarea tusei.

Odihnă

Odihna suficientă este esențială pentru recuperare după crize de tuse și alte infecții respiratorii. Asigură-te că ai parte de un somn odihnitor pentru a-i permite corpului să se vindece.

De asemenea, evită expunerea la factorii care agravează tusea, cum sunt fumul de țigară și poluarea. 

×