x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Risc major la SJU Reșița - spitalul e în criză de anestezice

Risc major la SJU Reșița - spitalul e în criză de anestezice

01 Aug 2018   •   15:17
Risc major la SJU Reșița - spitalul e în criză de anestezice

Lipsa anestezicului a pus pe jar medicii și pacienții, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. În acest moment, chirurgii din unitatea medicală din sud-vestul țării mai au anestezic doar cât să facă față urgențelor majore. Situația a dus la declanșarea unei anchete.

Miercuri, 1 august 2018, Corpul de Control al CJAS Caraș-Severin a demarat un control la SJU Reșița, în urma sesizărilor privind lipsa anestezicului pentru intervenții chirurgicale, scrie Antena Satelor, citând corespondentul local al Radio România.

Situația în care se zbat acum chirurgii și pacienții, care ar trebui să beneficieze de un act chirurgical în deplină siguranță, este una fără precedent, în județ. Practic, aproape toate intervențiile chirurgicale au fost amânate – dacă acest lucru (amânarea) nu prezenta risc major pentru viața pacienților. În privința celorlalte cazuri, ele fie au fost direcționate către alte unități spitalicești din zona Banatului sau Ardealului, fie au fost operate de urgență chiar la Reșița. (...)

Într-o declarație făcută miercuri – și citată de Antena Satelor – purtătorul de cuvânt al spitalului, Adina Miloș, spune că……………………………………..

Află mai mult despre criza anestezicului, la SJU Reșița

×