TERAPII COMPLEMENTARE
Cel putin un sfert din populatia Romaniei a suferit sau inca sufera din cauza negilor - excrescente cutanate de forma rotunda, aplatizate si de multe ori putin proeminente - aparuti la nivelul pielii de pe maini, de pe picioare sau chiar de pe fata si gat.
Forma cel mai des intalnita o constituie verucile vulgare care apar atat la copii, cat si la adulti, explica Neli Pfeiffer, cosmeticiana in cadrul centrului Api-Estetic. In cazul in care v-au aparut doar cateva bubite de acest gen pe maini sau pe picioare, ele ar putea sa dispara prin simpla aplicare a unor comprese cu apa sarata (un gram de sare la 100 ml apa). Insa daca aceasta metoda nu functioneaza, cosmeticiana va recomanda sa aplicati direct pe fiecare neg in parte sucul celular galben din tulpina de rostopasca sau negelarita proaspata. Pentru a avea succes, tratamentul trebuie sa se faca de cel putin trei ori pe zi si sa dureze 4-6 saptamani. Se poate utiliza, de asemenea, si tinctura de rostopasca. Alte plante eficiente pentru indepartarea negilor sunt: laptele-cainelui si iarba-grasa, de la care se utilizeaza tot sucul din tulpina proaspata.
Miere si propolis
Un efect deosebit il are si amestecul preparat din miere si tinctura de propolis, dupa cum arata specialistul. "Acest tip de tratament este contraindicat persoanelor alergice la produsele stupului", avertizeaza Neli Pfeiffer. Cauza principala a aparitiei negilor o constituie imunitatea scazuta a organismului. Astfel, tratamentele pe baza de plante trebuie sa fie completate de o dieta bogata in vitamine, minerale si oligoelemente, care sporesc imunitatea. In cazul in care negii sunt mari si numerosi este necesara prezentarea de urgenta la medicul dermatolog. In functie de pacient, specialistul va arde verucile prin electrocauterizare, le va ingheta cu ajutorul azotului lichid (crioterapie) sau le va extirpa chirurgical cu laserul.
|
EFICIENT. Planta cea mai eficienta pentru indepartarea negilor este rostopasca proaspata. Insa aceasta nu poate fi folosita decat o perioada scurta, in luna mai. De aceea, sucul de la planta proaspata se poate pastra intr-o sticluta. Se amesteca o treime glicerina cu doua treimi de suc de rostopasca. Rolul glicerinei este de a impiedica oxidarea rapida a sucului. Acest tratament trebuie administrat aproximativ doua luni.
|
Citește pe Antena3.ro