x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Singurătatea afectează starea de sănătate. Persoanele retrase, mai predispuse la boli

Singurătatea afectează starea de sănătate. Persoanele retrase, mai predispuse la boli

27 Noi 2015   •   09:37
Singurătatea afectează starea de sănătate. Persoanele retrase, mai predispuse la boli

Singurătatea afectează starea de sănătate. Acesta este verdictul pe care l-au dat profesorii de la Universitatea din Chicago, care au realizat un studiu pentru a înțelege ce impact are singurătatea asupra indivizilor.

Astfel, aceștia au analizat mostre de urină de la 141 de subiecți, pe care au aplicat și diverse chestionare referitoare la percepția despre singurătate și viață socială timp de 10 ani. Ulterior, au corelat rezultatele celor două tipuri de teste.

 
Potrivit metro.co.uk, cercetătorii au aflat că persoanele care se izolează, voluntar sau nu, au sistemul imunitar slăbit din cauza faptului că nivelul norepinefrinei este mai ridicat decât ar trebui.

În consecință, capacitatea organismului de a lupta cu gripe, răceli și infecții scade în mod drastic. În plus, singurătatea constituie un factor de stres, care, după cum se știe, slăbește funcțiile imunitare și duce la numeroase probleme de sănătate.


Concluzia: fiți sociabili, ieșiți cu prietenii și vizitați-i pe cei despre care știți că petrec foarte mult timp singuri.

Socializarea este benefică pentru sănătatea emoțională și vă protejează de dureri de gât, tuse și strănut.
 

×