x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Soluție inedită pentru a scăpa de acarienii din pat. Vezi ce spun specialiștii!

Soluție inedită pentru a scăpa de acarienii din pat. Vezi ce spun specialiștii!

31 Oct 2015   •   18:56
Soluție inedită pentru a scăpa de acarienii din pat. Vezi ce spun specialiștii!

Potrivit ultimelor cercetări științifice, în patul fiecărei persoane trăiesc aproximativ 1,5 milioane de acarieni de praf, care se hrănesc cu celulele de piele moartă care rămân în așternuturi.

În plus, medicii subliniază că dacă ne-am lăsa patul nefăcut, aceste organisme ar fi expuse la aer și lumină, se vor deshidrata și vor fi eliminate. Dacă vă veți face patul imediat ce vă treziți, veți contribui la înmulțirea acestora.

Această problemă a fost expusă și explicată de profesorul dr. Stephen Pretlove de la Universitatea Kingston, scrie www.healthyfoodhouse.com. Când dormim, transpirăm, iar fluidele și pielea exfoliată constituie un mediu propice de dezvoltare pentru acești mici chiriași nedoriți.

Dr. Pretlove a afirmat că „acarienii pot supraviețui doar prin absorbția apei din atmosferă și dacă am lăsa patul nefăcut toată ziua, cearșafurile și fețele de perne se vor usca, iar insectele se vor deshidrata și vor muri”.

Dacă nu ne atrage ideea unui dormitor dezordonat, ar trebui să facem patul după ce ne pregătim și servim micul dejun. De asemenea, este esențial să spălăm așternuturile o dată la 2-3 săptămâni.

În concluzie, nu ar mai trebui să ne grăbim să ne facem patul îndată ce ne-am trezit, pentru că vom oferi acarienilor un mediu propice în care să se dezvolte. Așteptând cel puțin jumătate de oră, aerul din încăpere va fi mai plăcut și vom diminua riscul de a ne îmbolnăvi.  

×