x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate "Surditate şi comunicare"

"Surditate şi comunicare"

29 Mai 2007   •   00:00

Asociaţia Acusticienilor Audioprotezişti a lansat volumul "Surditate şi comunicare", sub semnătura lui Florea Barbu. Autorul este privat total de auz incă din fragedă copilărie şi este un membru activ al colectivităţii surzilor din ţara noastră. In această calitate, Florea Barbu oferă o perspectivă mai puţin cunoscută asupra problemelor cu care se confruntă persoanele cu deficienţe de auz şi soluţii pentru rezolvarea acestora.

Asociaţia Acusticienilor Audioprotezişti a lansat volumul "Surditate şi comunicare", sub semnătura lui Florea Barbu. Autorul este privat total de auz incă din fragedă copilărie şi este un membru activ al colectivităţii surzilor din ţara noastră. In această calitate, Florea Barbu oferă o perspectivă mai puţin cunoscută asupra problemelor cu care se confruntă persoanele cu deficienţe de auz şi soluţii pentru rezolvarea acestora. Lucrarea abordează aspecte privind integrarea socială a surzilor, eficienţa serviciilor acordate de societate acestor persoane.

Nu se omite nici o scurtă privire istorică asupra momentelor de dezvoltare organizatorică a acestei comunităţi, de la mici grupuri la organizaţii reprezentative la nivel mondial, cum ar fi Organizaţia Mondială a Surzilor, care are statut de observator la ONU, sau Uniunea Europeană a Surzilor, la care a aderat de curănd şi Asociaţia Naţională a Surzilor din Romănia. Autorul insistă totodată asupra unor momente semnificative din lupta acestor persoane pentru drepturi fundamentale. Această carte se adresează tuturor cititorilor, nu numai specialiştilor in domeniu. Autorul ne ajută să intrăm in "lumea tăcerii", oferind sugestii de comunicare atăt celor care aud normal, căt şi celor care aud mai puţin sau deloc.

×
Subiecte în articol: apariţii editoriale