x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un chinez a avut parte de şocul vieţii! Ce veste i-au dat medicii unui bărbat în vârstă de 66 de ani

Un chinez a avut parte de şocul vieţii! Ce veste i-au dat medicii unui bărbat în vârstă de 66 de ani

04 Iun 2013   •   21:56
Un chinez a avut parte de şocul vieţii! Ce veste i-au dat medicii unui bărbat în vârstă de 66 de ani

Un chinez în vârstă de 66 de ani, care acuza dureri stomacale, a primit o veste cel puţin neaşteptată din partea medicilor care l-au consultat la un spital din Hong Kong.

Testele şi analizele la care bătrânul a fost supus au relevat faptul că acesta era, de fapt, femeie, durerea pe care o acuza datorându-se unui chist ovarian!

Hong Kong Medical Journal, care a publicat informaţia, anunţă că în literatura de specialitate au fost înregistrate doar şase astfel de cazuri, ale unor pacienţi suferind de două tulburări genetice combinate.

Astfel, Sindromul Turner apare ca urmare a unei afecţiuni cromozomiale şi poate provoca infertilitatea femeii dar şi "dispariţia" unuia sau a ambilor cromozomi X.

De asemenea, "bătrânul" suferea şi de hiperplazie congenitală, care afectează persoanele de sex feminin încă de la naştere, provocând producerea în exces de hormoni masculini, boala având o incidenţă de 1 la 15.000 de nou-născuţi de sex feminin.

Surse medicale au dezvăluit, conform dailymail.co.uk, că pacientul, orfan, îşi încetase creşterea odată ajuns la pubertate, având o înălţime de 1,30 metri.

Medicii au anunţat că pacientul lor, născut în Vietnam, va beneficia de medicaţia adecvată pentru a îşi putea continua viaţa ca bărbat...

×
Subiecte în articol: chinez femeie malformatii congenitale